Paret adopterar söt liten hund från hem: Åker hem och inser sen sitt stora misstag

.

Jag tycker att det är märkligt hur folk faktiskt inte alls gillar hundar.

Men det är ju så, och jag gissar att alla inte kan älska alla. Det är ändå bra märkligt hur man inte kan gilla dessa fluffiga, gosiga och underbara djur – men samtidigt har ju alla rätt till sin egen åsikt!

För par som går i väntans eller funderingarnas tider kan det lätt uppstå problem i relationen. Kanske är det så att en i relationen jättegärna vill ha hund – medan partnern kanske inte alls vill det. Hur ska man göra då?

För att övertyga sin man Rob, som var tveksam till att skaffa hund, började Sue Markham se över sina alternativ.

Hon insåg direkt att maken hade två krav:

  1. Det fick inte vara en dyr hund och
  2. Det fick inte vara en stor hund.

Efter att ha kommit fram till detta kunde Sue började undersöka saken närmare – och hon började med att leta på lokala hundhem.

Så en dag kom hon hem, strålande glad! Hon berättade för maken att hon skaffat dem en liten urgullig Jack Russel.

Det visade sig dock inte vara hela sanningen…

Foto: Youtube

Ett av makens krav var alltså att de inte skulle ha en stor hund i huset. Därför var Sue glad när hon kom hem med en liten hund till familjen.

Eftersom det var en ”Jack Russel” skulle hunden inte växa speciellt mycket, menade hon.

Men när dagarna gick skulle deras nya familjemedlem, som de hade gett namnet Yogi, växa sig större och större – och större…

Snart avslöjades sanningen.

Det visade sig att deras hund i själva verket var en Grand danois(!). Maken Robert hade ingen aning om att en blivande jätte i sinom tid skulle bli en stor del av deras liv.

Den lilla hunden visade sig vara en bjässe.

Hundens vikt: Strax över 90 kilo

Men vid det här laget var Robert så fäst vid den ständigt växande hunden – så han blev varesig arg eller besviken. Yogi hade tagit sig rakt in i hans hjärta.

Inte bara är Yogi en stor hund – han är faktiskt ganska stor för sin ras. En Grand danois väger i genomsnitt cirka 70-90 kilo.

Yogi? Strax över 90 kilo!

Om han ställer sig på bakbenen når han når upp till 2,10 meter, rapporterade Daily Mail om hundens liv år 2015.

– Jag trodde att det skulle bli mycket jobb med en stor hund och att det kunde ställa till med problem. Vi har bara ett litet vardagsrum, sa Rob då till Daily Mail.

Och fortsatte:

– Jag tänkte; ‘Hur mycket problem kan en Jack Russell ställa till med?’. Men när han var fem månader gammal var han större än alla andra Jack Russells i parken. Och han hade den här stora tungan som hängde ur munnen på honom och svansen var som ett basebollträ”.

Hundens frukost: Äggröra och korv

Yogi är faktiskt nästan lika stor som en mindre häst. När det blir för kallt så bär han en jacka som en häst ska ha på sig.

Yogi blev också ganska bortskämd.

Familjen budgeterade att han åt hundmat för 2 000 kronor i månaden. Varje morgon startar han med fyra portioner äggröra och korv. Yogi har också en egen soffa där han tittar på TV.

– Vår björn ser sig som en del av familjen. Han tänker verkligen på sig själv som en riktig person. Han sitter på sin egen soffa och tittar på TV:n med oss. Han är väldigt beskyddande gällande den. Om en främling kommer in, kommer han inte att låta dem sitta i hans soffa.

Den enda som Yogi låter få sitta i hans soffan är en äldre grannkatt som heter Toffee. Katten brukar ofta komma in i Sue och Roberts hus – för att mysa med Yogi.

Vilken underbar hundhistoria! Dela gärna vidare med dina vänner om du också älskar hundar.