Paret adopterade döva hunden, då avslöjas hennes hemlighet när veterinären höjer handen

Alla hundar får inte nya hem när de är valpar, utan en del blir adopterade senare i sitt liv.

En av dessa var den äldre hunden Boombox, en boxerhund som flyttade in hos Jane och Tom Cannone.

Men paret insåg snabbt att någonting inte var riktigt normalt med sin nya familjemedlem. Och vad det var skulle komma som en chock – av kärlek.

Boxerhunden Boombox var gammal och var inte längre önskad på djurhemmet i Virgina där hon bodde. Hon var uppsatt för adoption och paret Jane och Tom Cannone blev direkt fästa vid henne.

De tog in Boombox och gav honom all kärlek hon förtjänade, och de skulle också få veta varför hon inte adopterats tidigare. Det visade sig att deras hund var döv.

Bildkälla: Facebook/Tom Cannone

Åkte till veterinären

Tom och Jane struntade i att hon var döv. Boombox var ju faktiskt som vilken kärleksfull hund som helst och bara för att hon inte kunde höra var hon inte mindre värd.

Boxern var väldigt snäll och lydig och fattade tyckte för Jane och Tom direkt. Paret älskade att deras nya familjemedlem så snabbt gillade sitt nya hem. Men en dag, hos veterinären, skulle de få reda på någonting som lämnade dem i total chock.

Veterinären Layne Brett visste vid det här laget att Boombox var döv och beslutade sig för att göra ett experiment. Hon sänkte handen i en rörelse som betydde ”sitt” på hundspråk – och utan att tveka satte sig Boombox.

Bildkälla: Facebook/Tom Cannone

Kunde teckenspråk

Tom och Jane tappade hakan. Boombox var verkligen inte en vanlig hund, hon hade lärt sig teckenspråk för hundar. Dessutom betydde det här att de kunde kommunicera med henne på ett helt annat sätt än förut, någonting de var överlyckliga över.

”Det finns ett formellt teckenspråk som hundtränare använder sig av för att träna upp polishundar och döva hundar”, berättar veterinären Layne för The Virginian-Pilot, enligt Faithtap.

En speciell relation

De hade tidigare lagt märke till att boxern noga tittat på sin husse och matte och att hon inte vill lämnas ensam. Nu när de vet att Boombox kan teckenspråk brukar de lyfta ett finger i luften och peka mot henne. Det betyder att det är dags för en härlig promenad!

Jane berättar att det verkligen är någonting speciellt med sin nya familjemedlem, bortsett från att hon är döv och kan teckenspråk. Även fast Boombox verkligen kan skatta sig lycklig av att ha hamnat hos ett så fint par som Jane och Tom, så vet paret att de också ska vara väldigt lyckliga över att de träffade Boombox.¨

”Hon är en sådan söt hund och jag hade inte velat ändra på någonting”, säger Jane till The Virginian-Pilot enligt Faithtap.

Bildkälla: Facebook/Tom Cannone
Boombox är verkligen en helt fantastisk hund som verkligen har hittat ett riktigt hem. Vi skickar våra lyckönskningar och hoppas hon får ett långt och härligt liv hos Jane och Tom!