Övergödda hunden väger som en elefantunge och kan inte gå – då gör djurvännerna det ägarna inte vågade

Övergödda hunden väger som en elefantunge och kan inte gå – då gör djurvännerna det ägarna inte vågade

Hunden Trojan vägde mer än en elefantunge när han hittades. Idag, ett år senare, är förvandlingen total.

När hunden Trojan kom till RSPCA och ställde sig på vågen vägde han 101 kilo. Det är hela 10 kilo tyngre än vad en genomsnittlig elefanthona väger vid födseln, skriver brittiska Mirror.

Men det är inte bara vikten i sig som varit jobbig för Trojan. Att han blivit så tjock har gjort honom orkeslös och trött och den tunga vikten har påverkat hela hans kropp.

Som tur var tog personalen på RSPCA hand om honom och satte honom på ett radikalt viktminskningsprogram.

Förvandlingen är total

Och idag, bara 12 månader senare, så har den fantastiska hunden förlorat nästan halva sin kroppsvikt. Idag väger han 60 kilo och enligt personalen mår han bättre än någonsin.

Kennelövervakaren Nicola Anthony har hjälpt till med att ta hand om Trojan och förklarade att han var i ett fruktansvärt skick när han hittades.

– Stackars trojan var på ett fruktansvärt sätt när han kom hit för ett år sedan. Han var smutsig, tovig och otroligt fet, säger han till Metro och tillägger:

–  Det har tagit ett år, en mycket speciell diet och ett träningsschema för att hjälpa honom gå ner i vikt långsamt och säkert; och han väger nu nästan hälften av sin ursprungliga vikt.

When Alaskan Malamute Trojan came to us, he weighed the same as a baby elephant, at 101kg 🐶👶🐘😲 Our dedicated Rspca…

Posted by RSPCA (England & Wales) on Monday, December 6, 2021

Trojan lider av artrit och sköldkörtelproblem så kommer att behöva pågående behandling i sitt nya hem.

Dessa villkor kommer inte att täckas av någon försäkring, så eventuella potentiella ägare måste vara beredda att täcka kostnaderna.

”Även om han är i sina skymningsår, låt inte det lura dig; han har inte för avsikt att ”gå i pension” någon gång snart. Han är fortfarande stark och gillar att gå korta promenader, traska runt i trädgården och nosa ordentligt”, säger han och tillägger:

”Han kommer riktigt bra överens med andra hundar men gillar inte att bli påhoppad så han har det bäst med lugna, respektfulla hundvänner.”

Söker nytt hem

Men bara för att Trojan förändrats fysiskt innebär det inte att han förändrat karaktär. Vilket personalen tycker är bra.

Nu letar den äldre hunden efter ett tryggt och kärleksfullt hem där han kan leva lycklig i resten av sina dagar.

Vilken underbar hund och vilken förvandling sedan. Vi är så glada för hans skull och önskar honom all lycka till i framtiden.