Övergivna hunden håller krampaktigt fast vid påsen, anledningen är hjärtskärande

Den här historien fick mitt hjärta att brista! Även om den är otroligt sorglig så finns det också ett viktigt budskap. Om du känner någon människa som inte tror att djur har känslor – dela då den här historien till den personen.

För den här händelsen bevisar verkligen att djur kan känna lika starkt för sina nära och kära som vi människor kan.

Händelsen inträffade i Lincolnshire i England för två år sedan.

Cyklisten Paul Skinner såg något grått ligga i diket när han var ute och cyklade. Först tänkte han inte så mycket på det, utan trodde bara att det var en död fågel. Men när han närmade sig såg han att det gråa i diket rörde sig.

Det visade sig vara en övergiven hund.

Spaniel jinstab fit-triq jibki fuq basket tal-plastik……gewwa dan il-basket kien hemm il-griewi.!!!!!!!il-griewi…

Posted by Malta Dizastru TOTALI !!!!!!!! on Friday, February 26, 2016

 

Hunden låg böjd över en fish and chips-plastpåse, slickade på den och nosade. Paul stannade sin cykel och närmade sig hunden. Han såg sig om för att se om det fanns några människor i närheten, men hunden var ensam. Hunden och påsen. Den lilla tiken såg förfärligt ledsen ut.

Till slut böjde sig Paul över påsen för att se vad som fanns där i.

– Påsen var full med döda valpar. Det var hjärtskärande. Hunden hade tårar i ögonen. Jag förstår inte hur någon kan vara så omänsklig och göra så här, berättade han för brittiska Metro.

Ringde polisen direkt

Paul kontaktade både polisen, djurskyddsmyndigheten och ett lokalt djurhem. Djurhemmet kom och hämtade mamman och försökte få liv i valparna.

Men det var för sent.

Spaniel found lying on roadside ‘crying’ over bag of dead puppies

Posted by RSPCA Macclesfield on Wednesday, February 24, 2016

 

Veterinären som undersökt hundfamiljen tror att valparna hade fötts samma dag, och kan alltså ha varit vid liv när de placerades i påsen och dumpades i diket tillsammmans med mamman.

– Vi vet inte om valparna var döfödda eller om de frusit ihjäl efter att de dumpats. Men vi vill tacka cyklisten som hittade hunden och ringde efter hjälp, säger polisen.

Mamman har fått namnet Carly och togs omhand av hundhemmet. Hon kommer aldrig mer behandlas illa!

Jag är glad att Carly kunde räddas, men önskar verkligen att valparna hade överlevt också. Hundmamman vägrade lämna dem, trots att de inte längre levde. Hennes starka reaktion visar verkligen att hundars moderskärlek är precis lika stor som hos oss människor. 

Jag hoppas Carly får ett långt och lyckligt liv, och kanske nya valpar i framtiden!