Övergiven hund lämnas att dö: Då avslöjar röntgenbilden den otäcka sanningen i magen

Att hundar och katter överges är tyvärr en sanning som är allt för vanlig. Och varje gång jag läser om det är det som att någon hugger en kniv i mitt hjärta. Hur kan man vara så känslokall?

Stewie är en typisk hund som får människor i sin omgivning att le. Men sin beigea päls och en lång rosa tunga som ofta hänger ut i ena mungipan.

Men när Stewies familj en dag 2016 skulle flytta tog de inte med sig sin fyrbenta familjemedlem utan lämnade honom vind för våg. Och Stewie var tvungen att lära sig att överleva på egen hand.

Our sweet Stewie had surgery yesterday to remove 5 growths, one which we're biopsying because it looked suspicious. …

Posted by Grand-Paws Senior Sanctuary on Thursday, August 24, 2017

Ingen vet exakt hur länge, men Stewie tros ha levt i över ett år som herrelös hund, och han höll sig alltid nära huset han en gång kunde kalla sitt hem. Men ingen kom någonsin tillbaka för att hämta honom.

Livet som herrelös var tufft och med tiden fick Stewie flera olika hälsoproblem.

Stewie litade inte på någon

När räddare kom för att ta sig an Stewie var han så rätt att han bara sprang iväg. Han litade inte på någon.

Efter många envisa försök och med hjälp av lite smarrig kyckling lyckades djurhjältarna få tag på Stewie som kunde tas till veterinären för omvårdnad.

Stewie's biopsy came back clean, no cancer! Yay!!! Now Stewie is ready to start a new chapter, in a forever home 😀Please Share Stewie so we can find that home!

Posted by Grand-Paws Senior Sanctuary on Monday, September 11, 2017

I två veckor fick han stanna och fick behandling mot loppor, bölder, ögon- och öroninfektioner.

I hans mage fanns ingen mat utan flera stenar. Stewie hade varit så hungrig att han inte sett någon annan utväg än att äta sten.

Stewie hade en del utväxter på kroppen, men efter att biopsier tagits kunde man konstatera att Stewie var cancerfri och var redo för adoption.

Här kan du se en video om Stewie:

Den vackra hunden har fått riktiga proffsbilder tagna och väntar nu på ett för evigt hem.

Jag hoppas verkligen att det inte dröjer länge innan Stewie får en ny familj. Ingen förtjänar att bli behandlad så som Stewie blivit behandlad.

Dela artikeln med dina djurälskande vänner om du också hoppas att Stewie snart får komma till en kärleksfull familj.