Oroligt vittne hittar övergivet hus i diket – tittar in och upptäcker det fasansfulla

.

Det var i mitten av februari som en förbipasserande förare fick syn på något ovanligt. 

Vittnet var ute och körde sin bil i Kalifornien, USA, när personen plötsligt såg hur någonting rosa låg i diket, vid vägrenen, skriver The Dodo.  

Bilen stannade, vittnet klev ut – och det var en oerhörd tur! 

Posted by Santa Cruz County Animal Shelter on Friday, February 15, 2019

Där – mitt ute på landet i Kalifornien, bland åkrar och det vackra landskapet – såg föraren hur något som föreföll vara gjort i trä låg i vägrenen. Det fångade direkt vittnets uppmärksamhet, troligen mycket tack vare den utmärkande rosa färgen.

När föraren stannat bilen och klivit ut såg personen att det var ett litet hus. Men den var för liten för att vara en lekstuga, och för stor för att vara ett dockhus…

Det var då vittnet började inse vad det kunde vara: Ett hundhus.

Men när vittnet tittade in i den lilla stugan trodde personen nog först inte att det var sant. För därinne fanns en stackars liten hund.

Posted by Santa Cruz County Animal Shelter on Friday, February 15, 2019

Vittnet ringde direkt till polisen som kom till platsen. När polisen såg in i den stackars hundens blanka ögon tog de genast med den till ett närliggande djurhem, som heter Santa Cruz County Animal Shelter (SCCAS). Där får hunden ha det bra.

Personalen på djurhemmet kunde efter ett tag ta reda på att hunden hette Pebbles.

Samtidigt fortsatte polisen sin utredning – för att få tag i ägaren. Men när de till slut fick tag i ägaren framkom det att han sorgligt hade varit tvingad att lämna sin hund. Han blev hemlös för ett år sen, uppger The Dodo, och kunde inte längre ta hand om sin hund. Vad som hänt med honom sen dess förtäljer inte historien.

Det var så klart ett mycket tragiskt öde, både för mannen men också för hunden.

Case Update! Officer Padilla formally cited Ruben Guerrero of Watsonville today with one count of violation of…

Posted by Santa Cruz County Animal Shelter on Saturday, February 23, 2019

Nu letar djurhemmet efter en familj som kan adoptera Pebbles, förslagsvis i närheten av Kalifornien. Tills dess får Pebbles, som är nio år, bo kvar på djurhemmet där hon får ha det lugnt och skönt.

– Jag träffade Pebbles och hon är den sötaste hunden med underbara, själfulla ögon, skrev en kvinna i kommentarerna på djurhemmets Facebook-sida.

Posted by Santa Cruz County Animal Shelter on Sunday, February 24, 2019

Jag hoppas verkligen Pebbles får komma till ett nytt och kärleksfullt hem! DELA gärna vidare för att uppmärksamma hundadoption! Det är en viktig fråga, och många hundar som blivit av med sitt hem förtjänar verkligen en ny chans i livet ❤️