Orolig hund vägrar lämna gravplatsen – dagar senare inser räddarna att hon inte är ensam

Orolig hund vägrar lämna gravplatsen – dagar senare inser räddarna att hon inte är ensam

Det finns få, om något, djur som är så lojala som hundar. De blir en del av familjen, precis som vilket syskon eller barn som helst, och finns med oss både genom sorg och glädje.

Lojaliteten följer med hela vägen till graven och därefter, någonting Vesna Mihajloski från Belgrad, Serbien fick se efter att en bild på en hund som låg vid en grav publicerats på Facebook.

Hon bodde i närheten och gick dit, men hon hade sina aningar om att någonting inte stod rätt till. Och när hon väl kom fram förstod hon att hunden inte var ensam. Från hålet bakom hunden kom det nämligen ljud.

Det har nu gått tre år sedan jag adopterade min hund från ett djurhem. Sedan dess har vår relation blivit starkare och starkare för varje dag som gått – och i dag är vi bästa vänner.

Bildkälla: Facebook/Vesna Mihajloski

Den här bilden på en hund som ligger vid en grav har spridits världen över. Enligt ett Facebook-inlägg publicerat i januari tidigare i år, skulle den visa en hund som ligger vid sin döda ägares grav för att vara nära personen hon förlorat.

Bild på hund vid grav

Det stämmer inte, enligt nyhetsbyrån, AFP.
Men däremot är den verkliga historien minst lika gripande. Att hunden ligger vid graven är nämligen korrekt, men inte för att sörja sin döde ägare.

Kvinnan Vesna Mihajloski såg bilden och anade att någonting var i görningen.

Bildkälla: Facebook/Vesna Mihajloski

Vesna kom fram till gravplatsen i Belgrad, Serbien, där hon också bodde.

Upptäckte små hundvalpar

Under gravstenen hade hunden grävt ett stort hål, men det var inte för att sörja sin förre ägare. Hunden var hemlös – och den hade en hemlighet inne i den lilla grottan.

Det visade sig att hunden, som fick namnet Boomer, fött valpar. Vesna och hennes vänner ville hjälpa den, så de gav hunden lite mat för att förtjäna dess lojalitet.

Kort därefter kunde de också hjälpa hennes valpar.

Bildkälla: Facebook/Vesna Mihajloski

Vesna tog med hundarna till en säkrare plats där de fick vila i någonting som var betydligt skönare än sten och jord.

Hjälpte hundarna till säkerhet

Samtidigt insåg hundmamman att hennes valpar var i säkerhet och äntligen kunde slappna av.

Efter att valparna och mamman räddats ville Vesna och hennes vänner ta ansvar för att de fick en fin start på livet. Valparna togs med till veterinären där de även blev vaccinerade och fick som ett eget hundpass.

Bildkälla: Facebook/Vesna Mihajloski

Vesna publicerade mängder av bilder på de små djuren på Facebook i ett album.

”Vi är så stolta”

”Här är alla kort från vår lilla familj från begravningsplatsen. Llla Boomer fick ett virus men han överlevde. Vi är så stolta över honom”, skriver Vesna och fortsätter:

”Han är nu nästan tillbaka till sitt gamla jag, men det finns fortfarande några fysiska problem s som att gå men går vi tillbaka en bit i tiden då vi trodde att han skulle somna in är det det minsta av vår oro”.

Bildkälla: Facebook/Vesna Mihajloski

Av bilderna kan vi se att de små valparna klarade sig och växte sig starka.

Vesna har enligt sin Facebook-sida tragiskt nog avlidit, men vi kommer alltid vara tacksamma över hennes och vännernas agerande för att rädda valparna.

Snälla, dela vidare artikeln för att hylla Vesna och hedra hennes minne. En sann djurvän!