Okänd hund dyker upp framför mannen på jobbet – får ögonkontakt och inser livsfaran

Alla hundar har sorgligt nog inte turen att få bo i ett kärleksfullt och varm hem. Det finns många som tvingas leva på antingen djurhem eller i värsta fall som hemlösa, utan en chans till ett värdigt liv med familj och vänner.

Cody Leightenheimer jobbade på en fabrik när han plötsligt fick syn på en liten hundvalp som såg ut att vara helt ensam och utelämnad.

Han gick fram till valpen som var så snäll och närgående – men insåg snabbt vid en titt i ögonen att det var väldigt bråttom.

Bildkälla: Facebook/LoveWhatMatters

Det var en helt vanlig dag på jobbet när Cody Leightenheimer fick syn på en hund vid arbetsplatsen.

Hemlös hund

Valpen var inte alls rädd för Cody och gick fram och tillbaka framför honom. Men Cody insåg att någonting inte stod rätt till. Varför befann sig valpen helt ensam just där?

Bildkälla: Facebook/LoveWhatMatters

Cody tog sig en närmare titt på hunden och insåg att han inte bara kunde stå där och inte göra någonting. Den var full av loppor och var så smal så att Cody antog att den inte ätit dugligt på väldigt länge.

Han rusade med valpen till veterinären.

Rusade till veterinären

Väl på plats hos en veterinär fick hunden både mat och medicin mot alla loppar. Det visade sig att hunden inte alls var en valp, som Cody trott.

Hunden var åtta år gammal men i och med att den var så smal och utmärglad kunde det lika gärna ha varit en valp, så liten som den var.

Veterinären gav till slut ett ledsamt besked. Den lilla hunden hade bara ett år kvar att leva.

Adopterade hunden

Cody visste inte vad han skulle tänka och tro. Men en sak visste han. Den godhjärtade mannen tänkte inte åka därifrån utan hunden – och ordnade med en adoption.

Bildkälla: Facebook/LoveWhatMatters

Hunden fick namnet Toothless (tandlös på svenska) och den blev snabbt en kär familjemedlem. De gav honom all kärlek de kunde – och han var inte sen med att hänga på.

Toothless blev en del av Codys familj och fick ett liv som alla hundar förtjänar. Ett liv med kärlek, mat, bus och mängder av pussar och kramar.

Avled i stillhet

Tyvärr skulle veterinären till slut få rätt. Toothless blev svagare och svagare och en dag tvingades familjen stänga hans ögon för gott.

Trots att han bara varit med dem i runt ett år älskade familjen honom som den familjemedlem han var.

Bildkälla: Facebook/LoveWhatMatters

Cody med familj fortsätter att föra med sig de fina minnena av Toothless, en hund som verkligen verkar vara alldeles underbar. Och trots att berättelsen om den fina lilla jycken slutar sorgligt är jag så glad att han fick chansen till ett dugligt och fint liv den sista tiden.

Vila i frid älskade Toothless.

Människor som Cody behöver vi fler av i världen. Dela artikeln för att hylla hans underbara agerande mot Toothless – och för att hylla hundens minne.