FOTO: Youtube

Nyfödd bebis begravdes levande av sin mamma – räddades av trebent hund

I Chum Phuang-distriktet i Thailand inträffade något mycket tragiskt då en 15-årig pojke begravdes levande av sin mamma.

Men pojken räddades mirakulöst – av en trebent hund.

Nu hyllas hunden som en hjälte över hela världen.

 

FOTO: Youtube

Den 6-åriga hunden Ping Pong har inte haft ett lätt liv. För några år sedan blev han påkörd av en bil och blev förlamad i ena benet, vilket i princip innebär att han är trebent.
”Men jag beslutade mig för att ha kvar honom för att han alltid är så lojal och lydig”, berättar ägaren Usa Nisaika för sajten Khasod English. 

Hunden har blivit älskad av hela byn för sin lojalitet till människorna som bor där. Men nu har hans lojalitet uppmärksammats över hela världen.

Hunden räddade pojke som begravts levande

Den fruktansvärda händelsen ägde rum i det thailändska distiriket Chum Phuang då en nyfödd bebis begravdes levande av sin 15-åriga mamma, skriver The Epoch Times.

Men som tur var kunde han räddas – allt tack vare hunden Ping Pong.

Hunden använde sitt enastående luktsinne och fick upp ett spår. Hunden hittade platsen där pojken begravts och började gräva.

Nisaika, en 41-årig bonde, var ute i hagen med sina kor och hörde då ett kraftigt hundskall. Han tog sig genast till Ping Pong och insåg att han hade nosat upp något.

Nisaika hjälpte Ping Pong i grävandet och sedan såg han det ofattbara – en nyfödd bebis.

Hur länge den nyfödda bebisen hade legat där är oklart, men han var vid liv.

Nisaika åkte omedelbart in med bebisen till sjukhuset där läkarna kunde konstatera att pojken inte hade några skador.

Stadens guvernör Wichian Chantharanothai uttalar sig nu om bebisens hälsotillstånd.
”Bebisen har återhämtat sig och är frisk”, säger han enligt MailOnline.

Teorin: Därför begravde mamman sin son

Frågan alla ställer sig är givetvis, varför begravde den 15-åriga mamman sin nyfödda son?

Enligt den thailändska polisen ska mamman i panik ha begravt pojken för att dölja för sina föräldrar att hon fått en son, det rapporterar The Epoch Times.

Tonårsmamman har nu arresterats av polisen och misstänks för mordförsök.

Samtidigt ska hennes föräldrar nu ha erbjudit sig att ta hand om vårdnaden för pojken, men frågan måste först utredas av polisen och de sociala myndigheterna.

”Polisen förbereder ett åtal av mamman men man får samtidigt ha i åtanke att hon är ett barn. Så vi måste agera professionellt”, säger stadens guvernör Wichian Chantharanothai enligt MailOnline.

Efter att den tragiska händelsen nått nyheterna har den trebenta hunden Ping Pong mottagit enorma hyllningar av byborna och tusentals människor på sociala medier.

”Alla i byn är chockade över vad han har gjort. Han är nu en evig hjälte efter att ha räddat livet på bebisen”, säger bonden Nisaika enligt The Epoch Times.

Vi håller givetvis med. Vilken enormt duktig hund! Nu delar vi vidare detta för att ge honom den uppskattning han förtjänar!