Nu hyllar vi sopgubbarna som litade på sin instinkt – och räddade ett värdefullt liv

Som sopåkare är ingen dag den andra lik. Man får verkligen vara beredd på det mesta – för vad vissa människor är beredda att dumpa i sina sopor, slutar aldrig att förvåna.

Men Andre Harvey och Scott Clemence hade nog aldrig kunnat förbereda sig på vad de en dag skulle upptäcka i sin sopbil. Något rörde sig nämligen i lasten – och den här gången var det inte råttor.

Bildkälla: Youtube

Det var en regnig dag. Sopåkarna Andre Harvey och Scott Clemence i amerikanska Fort Wayne, Indiana, hade plockat upp sopkärl längs en mörk väg när de plötsligt hörde ett konstigt ljud från sopbilens last.

De hade många gånger stött på råttor i soporna – men det här gången var det utan tvekan någonting annat. Något större.

Bildkälla: Youtube

När sopåkarna försökte titta närmare såg de mycket riktigt också att något rörde sig där bak. Vad det nu än var, så var det något som kämpade rejält.

Eftersom det regnade så hade lasten fyllts av vatten. Risken för att drunkna, kvävas eller klämmas ihjäl var hög.

Bildkälla: Youtube

Andre och Scotts instinkt sa genast att något inte stod rätt till. Så de stängde av bilen, skyndade bak till lasten – och klättrade in.

De grävde och grävde, och till slut hittade de också den lilla krabaten som hade kämpat omkring där bak. Sopåkarna frös till is – de kunde helt enkelt inte tro sina ögon.

Bildkälla: Youtube

Där bak låg nämligen en stackars liten hundvalp. Troligtvis hade den dumpats i ett sopkärl, som sedan hade tömts i sopbilen och hamnat i lasten. Att valpen över huvud taget hade klarat sig var ett mirakel.

Andre och Scott bar upp hunden, lindade in henne i en varm tröja och tog med henne in i bilen. Sedan ringde de djurskyddet.

Bildkälla: Youtube

Djurskyddet vände sig i sin tur mot allmänheten för att hitta ägaren till hunden. Men ingen anmälde sig.

Med sina enorma hjärtan, erbjöd sig istället sopåkarna att adoptera hunden!

Bildkälla: Youtube

Till slut adopteras den lilla hunden ändå till ett nytt hem och en kärleksfull familj, där hon kan få all den kärlek och omsorg som hon så väl förtjänar. Men hade det inte varit för sopåkarnas blixtsnabba insats, så vet vi inte hur historien hade kunnat sluta.

Se inslaget om händelsen i spelaren här under:

Det smärtar alltid lika mycket i hjärtat att höra historier om djur som far illa. Och vad som smärtar än mer, är att det ofta är vi människor som ligger bakom. Samtidigt är jag så glad att det finns sådana djurvänner som Andre och Scott. Hade de inte gått på sin magkänsla och agerat när de förstod att något inte stod rätt till, så hade historien kunnat sluta väldigt annorlunda. Dela den här historien med dina vänner för att hylla sopåkarnas fina insats!