Nu hyllar vi polishunden Nisse: Nosade upp tjuv så han kunde gripas

En misstänkt gärningsman höll på att stjäla kabel från en stor kran på ett företag i Veddige, strax utanför Varberg. Polisen åkte ut till platsen och med sig hade de hunden Nisse.

Det dröjde inte länge innan han fick upp ett spår.

– Det här gripandet är uteslutande tack vare Nisse. Han är jätteduktig, säger Johan Sjödén, chef för hundförarpolisen i region Väst till Hallands Nyheter.

Det var strax före midnatt, natten mot söndag, som polisen fick in ett larm om en misstänkt kabelstöld. Ett väktarbolag hade sett i en övervakningskamera hur en person rörde sig kring ett företag i området, och man misstänkte att han skulle stjäla kabel från stor kran.

Flera polispatruller åkte ut, och en av dem hade även med sig den 3-åriga polishunden Nisse.

Gick 500 meter

Nisse började genast söka spår från brottsplatsen och ledde poliserna över en järnväg och sedan vidare längs en cykelväg. Efter cirka 500 meter vek han av in i ett skogsparti och började skälla in i ett snår. Där inne hittade polisen den misstänkta gärningsmannen som försökte gömma sig.

– Det här gripandet är uteslutande tack vare Nisse. Han är jätteduktig. Det är ju alltid ett lagarbete mellan kollegor vid en brottsplats, men när gärningsmannen har lämnat platsen har vi bara hunden att förlita oss på, säger Johan Sjödén.

Inte grövsta brottet

Polisen skriver även om händelsen på sin Facebooksida:

”Att stjäla kabel kanske inte är det grövsta brottet i vår lagstiftning, men för den drabbade kan det skapa stor oreda och förlorade inkomster. I det här fallet riskerar en stor kran att stå stilla innan skadan är åtgärdad och kan generera i stora utgifter och förlorad inkomst, betydligt mer än värdet av kabeln.”

Det är inte första gången som Nisse tagit fast brottslingar. I augusti förra året spårade han en tjuv över en järnväg och kohage, vilket ledde till att polisen kunde gripa honom.

Nu belönas Nisse med ett stort ben och en hyllning på polisens facebooksida. Vilken duktig vovve!

Tänk vilken tur att vi har våra fyrbenta vänner. Tryck på gilla-knappen så hjälps vi åt att hylla Nisse för hans fina insats!

Strax innan midnatt ropades ut ett larm om att ett väktarbolag såg i en övervakningskamera hur en misstänkt gärningsman…

Posted by Polisen Halland on Saturday, January 20, 2018