Glädjebeskedet: Byggkedjan stoppar ALL försäljning av fyrverkerier – för djurens skull

Stor byggkedja har beslutat att inte sälja några fyrverkerier i år, för djuren och naturens skull.

Det är byggkedjan NP Nilsson som i år har beslutat att inte sälja några fyrverkerier. Det är för att värna om miljön och djuren som företaget fattat beslutet, skriver Lokaltidningen.

– Nyårsafton är en festlig tid som vi så klart ska fira. För NP Nilsson var fyrverkeriförsäljningen en välkommen försäljningsintäkt under en vecka då byggmaterial inte har det största fokuset. Vi förstår att många kunder blir besvikna över att behöva handla någon annanstans men vi känner att detta ändå är ett rätt beslut för oss, säger vd:n Fredrik Bergh i ett pressmeddelande.

Det är många djur som far väldigt illa kring nyår på grund av fyrverkerierna. Många får åka bort med sina djur eller ge dem lugnande. Men det är inte bara för djurens skull, även miljön och säkerheten spelar in.

ledsen hund
Wikimedia Commons

Fredrik Bergh hoppas att deras ställningstagande kan bidra till en bättre utveckling kring fyrverkerier.

– Det är inte vår sak att styra regleringen men en tänkbar lösning hade ju varit att man reglerat användande till angivna platser och klockslag.

Dela artikeln om du tycker att fler borde gå på NP Nilssons linje!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/Okj-iWXCQMw0nbOSkJcr7PtM6URFR0FZVGqmiWBaQHDrWlnC93tqJjh3EeG5II8k?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1080:1280″ /]