Någon tände eld på hunden Tommie och band fast honom i en stolpe – nu söker polisen svar

Man slutar tyvärr aldrig förvånas över hur många elaka människor det finns därute. Folk som behandlar djur som om de vore någon typ av leksak. Men det här är nog bland det absolut värsta jag läst.

Djurrättsorganisationen Richmond Animal Care and Control (RACC) och polisen letar nu efter en person som lämnade en hund för att dö i en park i Virginia, USA.

En person hade bundit fast en stackars hund i en stång och tänt eld på den. Som tur hann någon dit i tid och kunde få loss honom och släcka elden.

Hunden Tommie klarade sig mirakulöst från det fruktansvärda attentatet. Han genomgår nu intensiv vård hos veterinären för de svåra brännskadorna som täckte 40 procent av kroppen.

Obs! Varning för starka bilder!

Tommie says goodnight and thank you to everyone for the love and support today. He is stable and comfortable and we are…

Posted by Richmond Animal Care and Control on Monday, February 11, 2019

Fallet har väckt kraftig avsky och engagerat tusentals människor världen över. Jakten på gärningsmannen har intensifierats och organisationen RACC har nu utfärdat en hittelön på 10 000 us dollar för den som kommer med tips som kan gripa gärningsmannen.

https://twitter.com/RACC_Shelter/status/1095725953454624768

Djurhemmet Richmond Animal Care tar varje år hand om över 3 000 djur som farit illa, men det här fallet med Tommie, är det värsta någonsin.

”Jag måste säga att vi på RACC har sett många vidriga fall, men det här gör att man bara vill sätta sig på marken och gråta”, skriver RACC på Facebook.

Som tur är finns det signalement på gärningsmannen, så förhoppningsvis kan personen gripas inom kort.

Vittnen såg en vuxen man iklädd flera lager byxor springa från platsen i riktning mot Belvidere Street”, skriver RACC.

https://www.facebook.com/CMGNationalNews/videos/2228228420837236/

I en uppdatering från onsdag den 14 februari förklarar RACC att Tommies tillstånd är stabilt, men hans sår har tyvärr förvärrats.

Jag saknar ord helt och hållet. Hur i hela friden är man funtad när man gör så här mot en försvarslös hund? Det är omöjligt att förstå. Nu håller vi verkligen tummarna för att polisen och RACC kan gripa gärningsmannen. Dela artikeln om du också tycker att personen som gjorde detta måste straffas HÅRT!