Någon stal 2-åriga Edwards valp – då grep Simon Cowell in och gjorde allt för att hitta honom

Tänk om det fanns fler hjältar som dessa! Tvåårige Edward Latter skrev ett hjärtskärande brev till tomten efter att hans bästa kompis, den nio månader gamla valpen Morse, försvunnit från familjens hem. Han tros ha blivit stulen. Precis när familjen börjat ge upp hoppet kom räddningen – från det mest oväntade håll, skriver Daily Mail.

”Kära tomten
Jag önskar mig bara en julklapp i år.
Jag vill ha tillbaka min hundvalp Morse.
Jag har varit en snäll pojke hela året.
Tack, Edward, 2 3/4 år”

Busungen Edward Latter trodde aldrig att han skulle få se sin bästa vän Morse igen när den lille valpen sprang bort från familjens hem i december. Otröstlig som han var skrev han ett hjärtskärande brev till tomten där allt han önskade sig var att hans bästa kompis skulle återvända hem.

Edwards pappa Richards gjorde allt han kunde för att hans son skulle få återse sin bästa vän igen. Han startade en Facebookgrupp och satte upp lappar i området men alla försök verkade vara förgäves.

Men ett av Facebookinläggen fick bra snurr och till slut sågs inlägget av självaste Simon Cowell, domare i amerikanska Idol. Han kan verka hård i TV men i verkligheten är han en riktig mjukis som älskar djur. När han fick höra att Edwards valp hade sprungit bort bestämde han sig för att återförena de bästa vännerna. Han efterlyste valpen Morse och utlovade en belöning på 10 000 dollar, vilket motsvarar drygt 80 000 kronor, till den som kunde återfinna stackars Morse.

– Det är hjärtskärande att se en liten pojkes jul bli förstörd. Hundar är så viktiga för många av oss och vi hoppas att Morse kommer hem säkert, sa en av Cowells talesmän till Daily Mail.

Efter att Simon Cowell efterlyst Morse fick familjen Latter flera mejl och brev med information men julen både kom och gick utan att de fick hem sin älskade Morse.

Men i lördags så fick en man syn på en lerig hund som vandrade runt i staden. Han kontaktade familjen som åkte dit. Till en början var föräldrarna tveksamma till om det var rätt hund, men lille Edward tvekade inte utan plockade upp sin bäste vän i famnen.

– Jag kan inte tro det, jag har fått tillbaka min bästa vän. Det här är den bästa julklappen någonsin, sade Edward när han äntligen fick återförenas med Morse.

Jag önskar att fler kändisar använde sin berömmelse till att göra så här fina saker. Dela den här artikeln med alla dina vänner så att fler får veta vilken hjälte Simon Cowell är!

He's got his best friend back!

Posted by Daily Mail on Sunday, January 14, 2018