Möt hunden Ranger – som alltid kommer att vara en ”valp”

Jag tror att alla djurägare någon gång ibland drömmer sig tillbaka till hur det var förr, då våra fyrfota familjemedlemmar kom hem till oss som små valpar eller kattungar. Visst älskar vi dem för vad dem är i dag, och gamla hundar är också söta! Men det behöver heller inte hindra oss från att se tillbaka på den tiden med glädje.

Men för somliga hundar är detta vardag.

Som för tvååriga schäfern Ranger. Han väger fortfarande bara omkring sju kilo, men samtidigt är han inte en minihund. Han har ett unikt och ovanligt tillstånd som kallas hypofysär dvärgväxt. Detta gör att han i stort sett alltid kommer att se ut som en valp, uppger djursajten The Dodo.

Detta tillstånd är som sagt ovanligt, och bland hundar hittar man det oftast bland just schäferhundar och olika varghundar. Ranger har en brist på tillväxthormon vilket gör att kroppen inte växer – och i stället fortsätter han att påminna om en valp för blotta människoögat.

– När vi först fick Ranger hade han en parasit som heter Coccidia. Då fick han en annan parasit som heter Giardia och hade en stor infektion i nacken, säger Rangers matte Shelby Mayo till The Dodo.

Hon säger att hon märkte direkt att hennes älskade hund inte växte som andra hundar, och hon älskar sin fyrfota familjevän. Men det har varit en lång resa dit. För innan veterinärerna kunde ta reda på vad han hade för diagnos, så mådde Ranger inte alltid så bra. Han tappade päls och hade torr hud.

– När vi först fick reda på Rangers tillstånd var vi i förnekande, men när vi förstod att detta var vår nya verklighet blev vi lättade. Månaderna fram till hans diagnos kunde vi inte ta reda på vad som var fel med honom och varför han hade alla sina hälsoproblem.

Men sedan dess har han fått mediciner och nu mår han alltså bra! Och han har många kompisar som han leker med.

Vi önskar den urgulliga hunden Ranger och hans familj all lycka i framtiden! Dela gärna inlägget för att sprida informationen. Alla hundar är unika och ska behandlas med respekt.

TV: 10 av världens största djur