”Monsterhunden” Louie var bara skinn och ben när han hittades – se hans makalösa förvandling två år senare

Våra älskade fyrbenta vänner får utstå mycket och det gör ont när jag läser om när några av dem råkar så illa ut att de lever på gränsen mellan liv och död.

För hunden Louie är detta ett typexempel. Han hittades kämpande och var knappt mer än skinn och ben.

Nu två år senare har han gjort en makalös förvandling.

Det gör så ont i hjärtat när djur råkar riktigt illa ut på grund av människan.

När hunden Louie var ensam och rädd i en by i Makedonien, var han knappt mer än skinn och ben.

Han hade knappt någon päls alls, förutom några hår på huvudet. Men hans magra kropp vittnade om en svår vanvård. Ingen ville närma sig honom, istället kallades han för monster och människor tyckte att han spred sjukdomar.

Men lyckligtvis var det ingenting som stoppade djurskötare från organisationen Saving Macedonian Strays (SMS) från att rädda honom.

Och mycket kärlek var precis det han behövde och fick. Överöst med kärlek som han aldrig hade upplevt kunde han slutligen växa och bli den hund som han alltid ämnat att bli.

Två år sedan räddningen – så ser han ut idag

Efter ett tag kunde de slutligen också börja söka efter en ny familj till Louie.

– När han räddades trodde jag att han skulle få kämpa för att hitta ett hem så jag erbjöd honom ett hem oavsett vad som hände. Han hade inget hår och såg hemsk ut. Nu är han en björnlik hund, säger ägaren Elizabeth till Metro och fortsätter:

– Han var väldigt blyg men han förändrades ganska snabbt till en lekfull och lycklig valp. Han är en snäll jätte till hund.

Flyttat till Skottland med nya familjen

Sagt och gjort flyttlasset gick till nya ägaren som bor i Skottland.

Och visst är det en förvandling utan dess like. På nya foton på Louie är det svårt att se att det verkligen är samma hund.

Nu har han dessutom bytt namn till Ben för att få en riktig nystart och han är lyckligare än någonsin.

Så glad över att få se hur du har det nu Ben! Så fantastiskt fin du är och lycklig du ser ut att vara! Denna historia värmer verkligen mitt hjärta!

På tala om gulliga hundar, kolla in klippet här nedan: