Monster ertappas släpa sin hund efter moped – detaljen på röntgenbilderna ger veterinärerna kalla kårar

Den stackars 10 månader gamla hunden släpades i ett koppel efter en moped och fick svåra skador.

Nyligen dömdes en 27-årig man i England till fängelse för den hemska gärningen.

Man slutar aldrig förundras över vissa människor och det är tydligt att det finns många som absolut inte ska ha husdjur…

Den 30 november 2022 så fångades en 27-årig man på övervakningskamera när han släpade sin hund i koppel efter sin elscooter. Hunden, som heter Luna och är av rasen American bully XL, drog på sig svåra skador under vansinnesfärden.

Vittnen såg hur mannen släpade på Luna som desperat försökte hänga ikapp. Personer hörde hennes plågade skall medan mannen hjärtlöst fortsatte att köra snabbare och snabbare.

Ett vittne såg sedan hur mannen stannat vid en adress och talat aggressivt till hunden, innan han kastade henne två meter in i en vägg…

Tack vare vittnen och övervakningskameran har mannen nu kunnat dömas för misshandel mot djur. Han ska nu avtjäna ett fängelsestraff på 19 månader. Dessutom ska han inte få äga djur på 20 år.

Var i kritiskt skick

När mannen förhördes av polisen efter händelsen så hade Luna flera skador. Bland annat en bruten höft och pelvis, frakturer i käken och vristerna, brutna revben, tre trasiga tänder och ett rött öga.

Mannen förklarade skadorna med att Luna blivit påkörd av en bil, sparkad av en häst samt blivit attackerad av en annan hund.

Hunden Luna
Hunden Lunas fraktur. Foto: Facebook/RSPCA

Men RSPCA:s åklagare Gregory Gordon berättade för domstolen:

Veterinärmedicinska expertbevis motbevisade svarandens olika påståenden om oavsiktlig skada på Luna. Om hon till exempel hade blivit påkörd av ett fordon skulle det ha funnits bevis för hudavskrapningar eller skärsår, och grus eller olja i hennes hår.

Blivit utsatt vid flera tillfällen

Veterinärerna på djurrättsorganisationen RSPCA utförde kontroller på Luna och kom fram till att hon blivit utsatt för misshandel vid tidigare tillfällen också. De frakturer som man hittade visade sig komma från åtminstone tre olika tillfällen mellan att hon var 10 veckor gammal till 10 månader gammal.

Numera bor Luna på ett djurhem och har fått vård för sina skador. Förhoppningsvis så hittar hennes räddare ett nytt, kärleksfullt, hem åt henne.

Usch, hur vissa beter sig mot djur… Man blir verkligen ledsen…

Men skönt att lagen kom ifatt den här gärningsmannen åtminstone.

Vad tänker du om den här historien? Skriv gärna en kommentar på Facebook.