Mikaels hemska upptäckt i skogen – hittade hund ihjälslagen och fastbunden vid stolpe

I torsdags hittades en hund död och fastbunden vid en stolpe i småländska Nässjö. Hunden var så illa tilltygad att polisen misstänker att den plågats till döds.
– Förmodligen är hunden avlivad med trubbigt våld, säger Nils Rydberg, vid polisen på Höglandet.

Det var jägaren Mikael Gustavsson som hittade den döda hunden fastkopplad till en stolpe i Nässjö under torsdagen. Jägarna larmade polisen, som gjorde bedömningen att hunden dödats med våld.

Facebook/Mikael Gustavsson

Trubbigt våld

Hur hunden dödats ska fastställas genom obduktion, men av hundens form att döma misstänker polisen att den plågats ihjäl.
– Förmodligen är hunden avlivad med trubbigt våld, säger Nils Rydberg, vid polisen på Höglandet till Smålands-Tidningen.

 

Facebook/Mikael Gustavsson OBS: Bilden är cencurerad då den kan väcka starka känslor.

 

Eftersom att hunden var chippad kunde polisen se vem ägaren är, och enligt vittnen ska denne varit inblandad i ett bråk med yxa samma kväll. Ett bråk som polisen också larmades till.

Händelsen som rör den döda hunden rubriceras i dagsläget som djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen, och vittnen ska förhöras.

Vidrigt och fruktansvärt. Vi hoppas att de skyldiga åker fast. Dela gärna om du tycker att straffet för djurplågeri måste bli hårdare.