Matte faller plötsligt till marken, men hundens svar liknar inget du tidigare sett

På Newsner har vi sett många smarta hundar genom åren, men jag tror aldrig jag skådat någon som denna fyrbenta jycke. När Lusy Imbergerova och hennes hund Deril klev in på golvet under FCI Dog Dancing Championship gjorde de sig redo för sitt livs prestation.

Och så snart strålkastarna tänds inser Deril att det är dags att skina! Hans rörelser och upptåg är så fantastiska att man nästan får gnugga ögonen får att tro på vad man ser.

I tävlingen FCI Dog Dancing Championship får varje hundförare skapa ett program som ska visa upp hundens vilja att samarbeta och följa instruktioner. Allt framförs till musik och även här får hund och förare se till att göra det så roligt och underhållande som möjligt, för publik och domare.

Oavsett om du föredrar ett mjukt framförande med dussintals av precisa rörelser, eller en teknisk dans med inspiration från det militära, är alternativen praktiskt taget obegränsade.

Deril, hund, show.
Foto: Youtube.

Jobbat tillsammans i många år

Alla hundar och förare som får chansen i mästerskapet har givetvis talang, speciellt om du tagit dig till final. Men Deril skiljer sig snabbt från sina konkurrenter. Det är häpnadsväckande hur begåvad denna lurviga kille är.

Detta par har arbetat med detta i månader och Deril är redo att visa världen exakt vad han är gjord av.

Deril, hund, show.
Foto: Youtube.

Trollbinder domare och publik

Så snart Deril och Lusy avslutar sitt program bryter publiken ut i jubel och de vanligtvis så stela domarna kan inte göra annat än att le. Snacka om att människor och hundar kan ha ett fantastiskt band.

Här nedanför kan du kolla in uppträdandet som charmat miljoner hundälskare.

Wow! Detta är om något ett bevis på att hundar är så mycket smartare än vad många människor tror. Deril och Lusy har en relation som bygger på respekt, förtroende och tillit. Då kommer den ovillkorliga kärleken och glädjen på köpet.

Tryck gärna på dela-knappen så att fler hundälskare kan ta del av deras uppträdande. Om en delning kan få en djurvän att le just i dag, så är det värt det.