Mannens hundar avlider, 2 månader senare får han ett brev som lämnar honom i tårar

Hundar är inte bara ett husdjur, det är en del av familjen som betyder lika mycket som någon annan.

James hade två hundar som han såg som sina egna barn, men tragiskt nog gick båda bort.

Men bara veckor senare skulle hans fru för att ge honom ett brev – med ett innehåll som skulle få tårarna att rinna nedför hans kinder.

Det finns få djur som kan beröra mig så mycket som en hund. Framför allt deras personlighet, som precis som människor skiftar hos varje individ.  Många gånger om kan just min hund vara där att stötta när man är ledsen eller visa sin glädje när man själv är glad.

Det var precis som James, vars hundar Nemo och Lucy blev hans stora kärlekar i livet.

Bildkälla: Facebook

För tretton år sedan gick James igenom en depression. Ingenting fick honom på gott humör, så hans fru bestämde sig för att adoptera bichon frisé-valpen Nemo. James blev kär direkt och Nemo blev hans bästa vän. Två år senare tyckte de att Nemo behövde en vän, vilket gjorde att de även adopterade hunden Lucy.

Men som med många små hundar skulle de få problem med hjärtat. I augusti tidigare i år fick James gå igenom en fruktansvärd period, när både Nemo och Lucy avled inom spannet av två veckor. Återigen var James otröstlig. Han kunde inte prata om sina hundar utan att börja gråta och familjen gjorde allt för att få honom på bättre humör men utan resultat.

Det var då frun Wendy tog ett beslut som skulle visa sig vara precis vad som behövdes.

Bildkälla: Youtube

Fick ett brev – och bröt ihop

I november, ungefär två månader efter Nemo och Lucy tragiskt gått bort, gick Wendy in i vardagsrummet och gav James ett kuvert.

Han öppnade det, började läsa de första raderna och bröt ihop i tårar.

Bildkälla: Youtube

I brevet stod det:

”Hej, jag heter Lumo och jag är en bichon-pojke. Nej, jag är inte Nemo och jag kommer aldrig bli Lucy, men min mamma sa att jag skulle komma till dig för att ge dig glädjen tillbaka i livet. Så när vi nu går den här vägen tillsammans i livet hoppas jag att vi kommer skapa nya underbara minnen och återuppliva alla de vackra minnen du hade med Nemo och Lucy. All kärlek, Lumo”.

Bildkälla: Youtube

En ny vänskap var född

Lumos namn är en kombination av Lucy och Nemo.

James kunde inte hålla tårarna borta när han fick den lilla valpen i sin famn – och mjukt och kärleksfullt strök honom över huvudet.

Bildkälla: Youtube

Jag önskar James och lilla Lumo all lycka i världen, det förtjänar de verkligen. Här nedan kan du se den känslosamma videon när James får träffa lilla Lumo för första gången – och återigen få tillbaka glädjen i livet.

Jag kunde inte hålla tårarna borta när jag fick se James och Lumo tillsammans. Dela gärna vidare artikeln om den berörde dig också.