Mannen upptäcker hemlös och skadad hund som tagit skydd under en bil – då tar han ett oväntat beslut

Även om hemlösa hundar inte är vanligt i Sverige så finns det många länder där det är så vanligt att hundarna ses som ett problem, vissa ser dem nästan som ohyra.

För Anand Raman var det en helt vanlig dag i Dubais starka värme, när han fick se hur en hemlös hund låg och tryckte under en bild utanför hans systers kontor.

Men istället för att schasa iväg den gjorde Anand något som inte många hade gjort.

 

När Anand var påväg in på sin systers kontor för att hälsa på henne fick han se en hemlös rackare ligga och ta skydd från värmen under en bil. Då hemlösa hundar är vanligt i Dubai var synen ingen ovanlig sådan, och många av dessa hundra schasas bort. Anand hade dock inga planer på att göra något sådant.

Många hade ryggat tillbaka av synen av den toviga pälsen och skadade benen som inte riktigt funkade som de skulle, men när hunden sprang mot Anand kände han enbart kärlek.

Hunden verkade känna på sig att Anand var en djurvän, då han sprang mot honom ivrigt som om han fick syn på sin bästa vän.

Somnade på hans axel omedelbart

Anand kramade och klappade hunden så att den blev alldeles lugn, och introducerade den för sin syster, som också älskade den.

Ananda fick en plan, och efter några samtal till nära och kära var beslutet klart. Den herrelösa hunden fick hoppa in i bilen.

”Han somnade omedelbart på min axel”, berättar Anand för remembered.

Enligt Anand ska hunden ha somnat av lättnad, då han inte var van vid att känna sig omhändertagen och älskad.

Första stoppet på turen var hos veterinären. Efter en undersökning kunde man konstatera att hunden hade en missbildning i form av för korta ben. Som tur var visste veterinären hur man kunde göra något åt detta.

Därefter åkte nya bästisarna hem till Anand för ett bad, vilket minst sagt var behövligt.

Döpte hunden till ”Snowy”

”Jag blev överraskad när jag fick se hur vit päls han hade, under all den där dammen och smutsen”, sa Anand, som valde det passande ”Snowy”, som i ”snöig”.

 

Två månader senare kunde man märka att Snowy hade anpassat sig till sitt nya liv och hem, vilket var en räddning från gatan.

”Han sover och väntar på att vi ska komma hem”, berättar Anand enligt theepochtimes.