Mannen ser svarta skuggan i floden, rusar till undsättning när han upptäcker två ben

Att fira födelsedagen med sina nära och kära är alltid lika trevligt. Men ibland kan firandet bli något annorlunda än det man tänkt sig,

Precis så blev det för Gabe Castellanos, som firade sin 38-årsdag tillsammans med sin vänner vid en flod.

Men firandet tog en dramatisk vändning när Gabe plötsligt såg någonting i vattnet. En upptäckt som skulle visa sig vara livsavgörande.

Så här i efterhand verkar det ha varit ödet som gjorde att Gabe Castellanos skulle fira sin födelsedag tillsammans med sina vänner vid East River i New York, USA.

Avbröts i firandet

Vid den stora floden var det mängder av folk och Gabe fick säkerligen en riktigt härlig dag. Men firandet fick en minst sagt livsavgörande vändning.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

I floden fick Gabe plötsligt syn på någonting som stack ut, en svart skugga som inte såg ut att tillhöra det normala. Vid en närmare titt skulle han också få rätt.

Det var någonting skumt med skuggan, och snart skulle han bli dagens stora hjälte.

Fick panik och rusade iväg

En kort stund tidigare hade Erin O’Donnell promenerat med sin tvååriga hund Harper en bit därifrån. Erin blev påkörd av en bil men lyckades undvika några allvarligare skador.

Samtidigt tappade hon kopplet om Harper och den lilla hunden, vettskrämd och chockad av händelsen, sprang iväg.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

På något sätt hamnade Harper i floden mitt i flykten och väl nere i vattnet som var strömt kunde hon inte göra någonting åt sitt öde.

– Hon hade aldrig simmat förut”, berättar Harpers ägare Erin O’Donnell för CBS New York.

Hoppade ner i floden

Men som ni vet vid det här laget fanns det en person som inte tänkte låta henne få ett plågsamt slut på livet.

– Min bror sa på skämt att ”du borde gå dit och rädda den”, berättar Gabe. Och det var precis vad han planerade att göra.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Vid flodbädden hittade Gabe en flytväst och sprang snabbt bort till en närliggande bro. På grund av att vattnet var så pass strömt insåg han att flytvästen minst sagt var nödvändig för att inte han också skulle dras med, precis som Harper.

Han klättrade ner på en av brofästena och hoppade i det kalla vattnet. Gabe började simma mot hunden och som tur var lyckades han tajma strömmen så de simmade in i varandra.

Vägrade ge upp

Harper var i chock och när Gabe nådde fram till henne visste hon inte hur hon skulle reagera. Hon sparkade och bet honom – men han vägrade att ge upp hoppet.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Till slut lyckades Gabe lugna ner hunden och hjälpte henne in mot kanten.

– Tack Gabe, jag hoppas verkligen att du mår bättre. Vi får ordna med en ytterligare födelsedagsfest till dig, hälsar Erin via CBS.

Räddade livet på hunden

Gabe må inte ha fått den födelsedagsfesten han planerat, men vi kan lugnt konstatera att han nog fick den bästa födelsedagspresenten någonsin.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

En festlig tillställning utvecklades till ett livsavgörande beslut – och Gabe blev dagens stora stora hjälte som räddade lilla Harper från att drunkna i floden.

Se när födelsedagsbarnet Gabe räddar den lilla hunden i spelaren nedan.

Stort grattis i efterskott på födelsedagen Gabe, du är en riktig hjälte! Gabes insats för att rädda Harper undan en plågsam död i floden tycker vi bör hyllas. Snälla, dela artikeln vidare så ser vi till att uppmärksamma hans heroiska gärning!