Mannen räddar valpen från farliga vägen, börjar skälla och leder in honom i skogsgläntan

Djur och i synnerhet hundar slutar aldrig att förvåna mig.  Det skulle än en gång bevisas när den här killen fick tvärnita för en ensam hundvalp som sprang ut i vägen.

Men hundvalpen verkade inte vara nöjd med att bara räddas. Han ville ha hjälp – och tog med sig mannen in i den närliggande skogsgläntan.

Det är viktigt att vara uppmärksam när man är ute och kör på vägen. Som tur var det precis vad Andrei var när han körde hem från sin flickvän.

Mitt i vägen sprang plötsligt en hundvalp ut – och Andrei slängde sig på bromsen och lyckades stanna.

Bildkälla: PXhere.com

Började skälla

Hundvalpen kom fram till honom och Andrei lyckades rädda den från ett plågsamt öde på den farliga vägen. Men valpen hade någonting att visa honom – och skällde för att Andrei skulle följa med.

Den lille hundvalpen verkade ha haft en tanke med att utsätta sig för livsfaran på vägen.

Bildkälla: Facebook/Aura Vasile

Bara några meter bort, dit valpen lett Andrei, fick han syn på ytterligare två små valpar. Till en början fick han en chock och visste inte vad han skulle ta sig till med de små krabaterna. Men han insåg att det enda rätta var att hjälpa dem till säkerhet.

Han stoppade om valparna i bilen så de skulle känna att de var i säkerhet – och började den tre timmar långa bilresan hem.

Bildkälla: Facebook/Aura Vasile

Fick hjälp

Andrei la ut bilderna på valparna på Facebook och hans granne, Aura, kom till deras räddning.

Hon hade lång erfarenhet av att hjälpa hundar i nöd och de inledde arbetet med att hitta ett nytt hem till de älskvärda små djuren.

Bildkälla: Facebook/Aura Vasile

Ingen vet varför hundarna hade lämnats, om det var av deras mor eller en människa. Men som tur var hade valparna klarat sig bra och var i gott skick. De hade fått mask men efter ett snabbt besök hos veterinären var de nu redo att börja sina nya liv.

Tack vare Andreis snabba agerande kunde han rädda tre små hundliv den där dagen på bilvägen. Nu hoppas, och tror, vi att valparna får nya kärleksfulla hem och ett långt härligt liv!

Bildkälla: Facebook/Aura Vasile
Den lilla valpen som riskerade sitt liv för att hjälpa sina syskon är en riktig hjälte. Dela artikeln för att hylla både valpen och Andreis fina agerande!