Mannen hittar övergiven hund utanför dörren – ger vovven en andra chans i livet

Alla hundar har inte lyckan att få växa upp och leva i ett hem fullt med bus, mat och kärlek.

Vissa tvingas leva på gatan och när de kalla månaderna sveper in blir deras levnadsstandard en livsfara för dem själva.

Den här mannen hörde någonting krafsa på ytterdörren, öppnade och fick se en hemlös hund. Men i samma ögonblick som han såg på hunden insåg han att det var frågan om liv och död – och gjorde det enda rätta.

Om du plötsligt fått besök av en hemlös hund mitt i vinterkylan, hade du då försökt hjälpa den? Den här djurvännen gjorde precis det när en hund plötsligt stod utanför ytterdörren.

Hemlös hund i vinterkylan

Det var en kall vinternatt när mannen, som satt och kollade på TV i sitt hem i Earlton, News York, USA., plötsligt hörde ett konstigt djur. Det lät som om någon krafsade på ytterdörren och han gick för att öppna. Utanför stod en hund, huttrandes av kyla och med ledsen blick.

Bildkälla: Facebook/Columbia-Green Humane Society-SPCA

Mannen var lite rädd för hundar men han såg att hon behövde hjälp. Hon hade inget hår och verkade desperat.

”Det verkar som om hon blev dumpad på gatan och övergavs. Det var en kall kväll och det är troligt att hon kom till dörren för att försöka få värme och mat”, skriver en talesperson för djurskyddsmyndigheten Columbia-Greene Humane Society på Facebook.

Ringde polisen

Mannen tog in hunden i värmen och gav henne mat. Han ringde därefter till polisen som tog hunden, som fick namnet Penny. till ett närliggande djurhem. Personalens hjärtan krossades när de såg in i Pennys ögon.

Det visade sig att den stackars jycken hade en hudsjukdom som gjorde att kvalster tagit sig in under huden och där förökat sig.

Bildkälla: Facebook/Columbia-Green Humane Society-SPCA

Sjukdomen i sig, som heter demodex, gjorde att immunförsvaret inte kunde hindra kvalstren från att föröka sig och pälsen hade därav ramlat av.

Om ingenting gjordes åt det kunde sjukdomen vara dödlig.

– Hon mådde inte bra. Hon hade några öppna sår i ansiktet och på nacken och knappt någon päls. Det var ledsamt att se, det är alltid ledsamt att se djur så här, berättar Ron Perez, chef på Columbia-Green Humane Society för The Dodo.

Fick mediciner och kärlek

Penny överlevde och personalen inledde arbetet med att hjälpa henne tillbaka på fötter. De gav henne alla mediciner hon behövde och massvis med kärlek, och efter en vecka såg hon ut som en helt annan hund!

Bildkälla: Facebook/Columbia-Green Humane Society-SPCA

Penny stannade på djurhemmet för att bli helt återställd och personalen kunde bota sjukdomen, trots att all hennes päls mest troligt inte kommer komma tillbaka.

Den fina lilla jycken fick också en andra chans i livet.

Adopterades: ”Fantastisk hund”

Penny blev adopterad och nu bor hon tillsammans med en ny kärleksfull familj och till och med några syskon.

– Hon är verkligen en helt fantastisk hund. Hon har ingenting ont i sig, De här personerna som adopterar henne är fantastiska hundägare. De tog det lugnt i början och besökte henne några gångar i veckan. De tog till och med med sig sina egna hundar och alla kommer överens fantastiskt bra. Jag vill tro att det här är det sista hemmet hon kommer få, säger Perez.

Förra ägaren kan få fängelse

Trots den hemska fortsättningen Penny fick på livet slutade allting gott. Hon fick en ny kärleksfull familj där hon blir älskad för den hon är.

Bildkälla: Facebook/Columbia-Green Humane Society-SPCA

Inom 24 timmar efter att mannen som räddade henne ringt polisen hade ägaren gripits och polisen grep honom för misstänkt djurplågeri.
Nu kan han komma att dömas till fängelse och böter, enligt The Dodo.

Vi är så glada över att Penny hittade ett nytt fint hem, det är hon verkligen värd.

Inget djur ska någonsin utsättas för djurplågeri, dela om du håller med!