Mannen hamnar i koma efter cancerbeskedet – men se hans ansikte när hunden rusar upp i famnen

Det var när 62-årige Andy Szasz drabbades av tarmcancer och påbörjade en behandling för att bekämpa den elaka sjukdomen som allt började. Han klarade sig ur det hela och överlevde, men en decemberkväll några år senare blev Andy svårt sjuk.

Blev allvarligt sjuk – igen

Han hade till följd av den tuffa behandling fått ett sämre immunförsvar och när han fick lunginflammation började kroppen sakta men säkert att ryta ifrån på de mest elakartade sätten. Han hamnade i ett allvarligt sjuktillstånd och tvingades läggas in på Southampton General hospital.

Väl på sjukhuset blev Andy bara sämre. Kort därefter bestämde sig läkarna för att försätta Andy i koma med andningsstöd – annars kanske han inte skulle överleva. Men koman var bara tillfällig – läkarna skulle ta honom ur koman drygt en vecka senare.

Andy Szasz was a cancer survivor who was hospitalised for pneumonia in December. When he stopped breathing, doctors at…

Gepostet von PETS Magazine am Donnerstag, 29. Juni 2017

Läkarna gick med på ett besök

Andys fru Estelle ville under tiden göra allt för att stötta honom när han låg i koma. Hon var närvarande hela tiden ifall han skulle kunna höra henne. Till slut frågade hon läkarna om hon kunde få ta dit Andys älskade hund Teddy, ett litet besök bara för att visa tröst trots att Andy var medvetslös.

Den fyraårige Schnauzerpudeln hoppade upp i famnen, och vips så vaknade Andy! Tre dagar tidigare än vad läkarna hade räknat med.

Hela rummet var i chock, både sjuksköterskor, läkare och frun Estelle. Mötet med Teddy var så kraftfullt att Andy på något sätt vaknade av närvaron och hans glada skall. Men det mest mirakulösa var hur pigg Andy var och att han direkt ville kela och hälsa på sin älskade hund.

Nu har Teddy prisats av Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) och sedan dess har han fått komma tillbaka till sjukhuset som terapihund för andra patienter.

Hundar är underbara djur! Dela vidare för att sprida denna underbara historia.

TV: Lista med 10 gulliga hundar