Mannen går fram till hund som biter i kopplet – då ser han det otäcka och agerar direkt

Vi människor kan alla bli bättre på att stanna upp och se om vi kan hjälpa någon i vår omgivning, oavsett om vi känner personen i fråga eller inte.

Det var någonting som David Fredman gjorde på väg till jobbet, när han såg en märklig syn.

Vid en stolpe stod en ensam hund och vad det såg ut som tuggade på sitt koppel. Men David trodde att någonting var fel – och när han kom fram ringde han snabbt till polisen.

Det var en helt vanlig dag när David Fredman var på väg till jobbet. Som vanligt tog han bilen på motorvägen i Missouri, USA, men plötsligt såg han någonting märkligt.

Såg hund vid motorvägen

Vid ett stort elskåp stod en ensam hund. Från var David stod såg det ut som om den stod och bet på kopplet, men att en hund var där helt ensam och bunden tyckte han var konstigt.

Han beslutade sig för att gå närmare – och när han kom fram fick han sig en chock.

Den lilla hunden, som heter Max, hade en elkabel runt halsen och någon hade satt fast honom i skåpet.  Han räckte precis ner till marken med sina små tassar, men om han fått stå så mycket längre till hade han kunnat kvävas till döds.

Räddade livet på Max

David fick panik. Han skyndade sig fram till Max, skar av sladden och ringde snabbt till polisen. Max var helt utmattad.

David försökte få honom att stå upp men han hade svårt att andas, vilket inte är så konstigt efter vad han precis gått igenom.

”Kunde knappt röra sig”

– Sättet jag fann honom på… Jag kunde inte föreställa mig att någon kan göra så mot ett djur. Kabeln höll definitivt på att strypa honom. Han försökte vifta med huvudet till vänster och höger men han kunde knappt röra sig, berättar David för Wyoming News Now.

David tog med Max till ett närliggande djurhem i Kansas City.

Personalen såg att den lilla jycken hade ett microchip på sig och därigenom kunde de snabbt hitta ägaren Dee Vaughn.

Hyllar Davids insats

Max hade försvunnit samma morgon – och när Dee fick höra vad hans älskade hund varit med om fick han en chock.

– Du kan se avtrycken runt hans nacke från var de hängde honom, berättar Dee Vaughn.

Samtidigt som Dee var i chock över vad någon gjort med Max var han evigt tacksam. David hade räddat livet på hans hund.

– Tack så mycket David, tack så jättemycket. Du stannade och slutade upp med vad du höll på med för att vända om och rädda min hunds liv, säger han till David.

Dagens stora hjälte

Övervakningskameror finns från platsen och förhoppningsvis kan polisen hitta den personen som utsatte Max för sådana grymheter.

Även fast ilskan mot de/den personen som försökte hänga Max är stor är kärleken mot David större. Han är en riktig hjälte i min bok!

Hur någon kan göra en sådan sak mot ett djur är ofattbart. Men tack vare David har ett djur ytterligare räddats, vilket vi är otroligt tacksamma för. Snälla, dela artikeln vidare för att hylla hans heroiska insats för att rädda livet på hunden Max!