Mannen bygger en skräddarsydd kajak – så att han kan ta med sina två hundar ut på sjön

Mannen bygger en skräddarsydd kajak – så att han kan ta med sina två hundar ut på sjön

Vi vill alla spendera så mycket kvalitetstid som möjligt med våra husdjur. Några av de bästa stunderna är att dela våra hobbys och fritidsaktiviteter med våra hundar.

Och när en man ville dela sin kärlek till att vara ute på sjön med sina Golden retrievers tog han det ett varv extra – och använde lite uppfinningsrikedom för att kunna ta med sina lojala husdjur.

För David Bahnson, en pensionerad ortopedkirurg från Vermont, var det självklart vad de två bästa sakerna i livet är – att resa runt med sina hundar och kajakpaddling. Och 2015 hittade han ett genialt sätt att kombinera de två: han byggde en anpassad kajak, speciellt utformad för att kunna ta med hundarna.

David byggde om en kajaks bagagedel till ett perfekt ”hundformat hål”, utan tillräckligt med benutrymme för en annan människa men perfekt för sin hund, Susie. Han lade också till en avtagbar ring för att förhindra att vatten stänker in.

– Våra hundar har alltid älskat att resa med oss i bilar, i mitt flygplan, i båtar. Att bygga så att de kan kajaka med oss verkade bara logiskt, och båtarna är roliga att bygga, sa han till Huffington Post UK.

När han fick en andra hund, Ginger, gjorde han ännu mer utrymme och lade ett andra hundhål på kajaken.

– Det är som en trippelkajak, sa han till The Dodo.

Med en hundvänlig kajak kunde David utöva sin favorithobby med sina lojala hundar fortfarande vid sin sida, och de lyckliga hundarna fick en sällsynt chans att uppleva en kajaktur, som de uppskattade.

– De verkar älska det. De blev exalterade när vi skulle dra ut kajakerna och såg att vi skulle åka. De är lärda att själva kunna gå i kajaken på kommando. De sätter sig och sen åker vi, sade han.

David Bahnson builds ultimate kayak to take his dogs on amazing adventures

Posted by Creative Woodworking on Sunday, December 11, 2016

Tyvärr har Susie och Ginger sedan en tid gått bort, men de fick njuta av en mycket speciell kvalitetstid med sin kärleksfulla ägare, och det är det som verkligen betyder något.

Och den speciella hundkajaken har sedan gått vidare till en ny generation:

– Min fru och hennes vänner använder fortfarande kajakerna och hon tar med sig vår nyaste Golden, Piper, sa han till HuffPost UK.

Vilken bra idé! Det verkar som om dessa hundar verkligen älskade att tillbringa tid med sin ägare i form av kajakpaddling ute på vattnet.

Dela denna förtjusande berättelse!