Mannen är ute med hunden och hör gallskrik från buskarna – vovven förstår faran och agerar genast

Man brukar säga att hunden är människans bästa vän.

Vi har rapporterat om flera händelser där hundar har varit hjältar och räddat människor, barn och andra djur.

Det här är en sån historia. Skillnaden är bara att det handlar om en pitbull, en hund som många tycker är farlig och aggressiv.

Men pitbull-labradoren Hurley bevisar ännu en gång att hundar är de mest fantastiska djuren.

 

Stacies bror var ute med sin hund, pitbull-labradoren Hurley. Klockan var runt 22-tiden. Hurley hade inget koppel just då, så han gick runt och sniffade och leket för fullt.

Posted by Love What Matters on Tuesday, July 11, 2017

Gallskrik hördes

Men plötsligt hördes ett gallskrik från buskarna, det lät som att det kom från en liten pojke. Innan Stacies bror hann reagera hade Hurley redan sprungit iväg.

Brodern följde efter hunden och såg då att hunden fick tag i en gigtig huggorm (kopparhuvud).

”Min bror såg att Hurley fick tag i ormen i huvudet och slängde bort den långt från pojken. Senare märkte han att han hade dödat den”, skrev Stacie på Facebook efter händelsen.

"My brother was walking his pit bull lab mix, Hurley, in our neighborhood field around 10 pm. He walks him this late so…

Posted by Love What Matters on Tuesday, July 11, 2017

Blev biten

Pojken sprang snabbt iväg till sin mamma i bilen och försvann från platsen. Sacies bror fick alltså ingen möjlighet att prata med pojken men misstänkte att han fördes till sjukhus.

Posted by Love What Matters on Tuesday, July 11, 2017

Brodern blev orolig över det som hänt och ringde genast veterinären. Hurley blödde och hans hals var svullen och det kom skum från munnen När veterinären undersökte honom hittade han två bett från ormen på hunden läpp.

Hurley fick vara kvar hos veterinären och efter två veckor började han återhämta sig och bli starkare.

Posted by Love What Matters on Tuesday, July 11, 2017

Lång återhämtning

Några dagar senare fick Stacies bror reda på att pojken hade haft oturen att springa in i ett ormbo. Förhoppningsvis gjorde Hurley att giftormen inte bet pojken alls, eller åtminstone inte bett honom flera gånger.

Hurley är en sann hjälte! Så fort han hörde pojken skrika sprang han dit för att komma till undsättning.

Posted by Love What Matters on Tuesday, July 11, 2017

Och tack och lov har Hurley återhämtat sig efter den otäcka händelsen. Stacies bror har inte kunnat prata med pojken men vi hoppas verkligen att han också mår bra.

Hundar är fantastiska och människans bästa vän! Dela om du håller med och vill hylla Hurley.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/BP-qvoKapJ2LbJCnVjfw0hjYSomyXwa3jVpf1AM15yYAmEEsOAHNqcV9oJSTCbeq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]