Mannen åker runt med burar i sin buss – detaljen i bilden får tusentals på nätet att reagera

Mannen åker runt med burar i sin buss – detaljen i bilden får tusentals på nätet att reagera

Lastbilschauffören dumpade sin lastbil och tog över en skolbuss. Sedan fyllde han bussen med alla djur han kunde hitta. I all hast publicerade han en bild av det hela på sin Facebook.

När vännerna på Facebook förstår varför, kan ingen sluta gråta. 

Tony Alsup, en 51-årig lastbilschaufför från Greenback, bestämde sig illa kvickt förra året att dumpa sin lastbil och istället köpa en gammal skolbuss. Han tog över bussen, rev ur alla säten och gjorde plats för att kunna ta in så många djur som möjligt.

Orkanen tvingade folk att evakuera

Det var när orkanen ”Florence” tog över bland annat Carolina-kusten i USA 2018 som flera boenden tvingades evakuera och lämna allt bakom sig för att överleva, inklusive djurhemmen. Men problemet var att djurhemmen hade så pass många djur och för dåligt med stora fordon att de skulle kunna ta med sig hundarna och katterna. Dessutom består de flesta djurhem av frivilliga volontärer utan finansiering – det fanns ingen chans att kunna rädda alla djur och köpa ett större fordon för att transportera alla. Flera djurhem vädjade ut om hjälp och det var då Tony kom till undsättning.

Köpte en buss och räddade djur

Tony tog beslutet att själv åka tillbaka och hämta alla djur han kunde hitta som hade övergivits i och med orkanen. Han hade gjort om skolbussen till ”Noas Ark”. Det var dags att rädda djur.

Tony lyckades rädda totalt 53 hundar och elva katter runt om i södra Carolina från olika djurhem. Han lämnade av djuren på ett tillfälligt djurhem i Foley, Alabama där djuren var säkra.

LET'S ROLL!!!paypal.me/tearsorg

Posted by Tony Alsup on Friday, September 14, 2018

Räddade djur redan 2017

Men det här var inte första gången som Tony hade hjälpt djurhem och räddat djur. Redan 2017 när stormen Harvey drog in över bland annat Texas, räddade han många djur i sin lastbil som han hade då. Stormen drabbade även Puerto Rico så Tony flög även dit för att hjälpa till, eftersom djurhemmen ropade efter hjälp. Det är nästan så man tror att Tony skulle kunna åka vart som helst i världen om någon ropade efter hans hjälp – kärleken till djuren är så pass stark.

Efter bussköpet räddar han djur dagligen

Men när han under 2017 använde sin lastbil för att transportera djur märkte han att det inte fanns tillräckligt med plats och tvingades ha flera hundar framme i hytten. Det var under orkanen ”Florence” 2018 som Tony bestämde sig för att uppgradera sitt fordon med en skolbuss istället. Han rev ur alla säten och byggde om hela fordonet med säkra burar och ”bilbälten” till burarna. Detta för att kunna rädda fler djur i nöd. Vilket han gjorde.

Let's do this!

Posted by Tony Alsup on Wednesday, September 12, 2018

”De är också liv. Djur – fram för allt de på djurhem – tvingas alltid ta baksätet på bussen. Men jag ska ge de deras egna buss. Om jag måste kommer jag att betala för all bränsle, eller till och med en båt, för att ta dessa hundar från de här platserna”, säger Tony Alsup till Greenville News.

Tonys buss heter ”Akut boende för hjälplösa djur” och med hjälp av den har han räddat djur ända sedan stormen ”Florence” i Carolina 2018. I dag räddar han alla möjliga djur som på något sätt är hemlösa utan ägare. Trots att många djur haft hjärtmask eller vart riktigt sjuka, har han gett de chanser till bättre liv genom att lämna in dem på djurhem. Han har själv flera hundar. Vilken räddningsinsats han kommer göra härnäst, vet ingen. Men på daglig basis räddar han övergivna djur runt om i Amerika.

EMERGENCY SURGERY NEEDED PLEASE HELP ME RAISE $237.05 FOR MAGNUM I visited Rochelle Desiree and learned her 13 year…

Posted by Tony Alsup on Tuesday, May 8, 2018

Den här mannen har verkligen gjort skillnad på riktigt! Utan honom skulle tusentals djur dö i lidande på grund av naturkatastrofer. Och flera djur skulle aldrig få en chans till ett bättre liv, bara för att deras ägare har svikit och lämnat dem. Den här mannen förtjänas att hyllas tusen gånger om, så sprid detta vidare på Facebook för att ge honom massor av kärlek. Sådana som honom behövs.