Hund nära drunkna i flod – då gör hoppar mannen ner från bron och gör det enda rätta

.

Jag vet inte hur det är med er. Men jag för min del skulle göra precis allt för min hund – och då menar jag verkligen ALLT! För mig är mitt husdjur som vilken familjemedlem som helst. Ett djur behöver precis samma kärlek och ömhet som vi människor. När de är ledsna är vi där och tröstar dem och när de är i fara då hjälper vi dem. 

Nu hyllas en man i Alabama, USA, över hela världen som en stor hjälte. Han gjorde precis det som vi alla önskar att vi skulle göra.

När Al Trovinger och hans familj satt fast i bilköer på bron Bayway i Alabama, USA, bestämde han sig för att stanna bilen och kliva ut. Det var helt stopp i trafiken så han tänkte att de lika gärna kunde gå ut och ta lite frisk luft.

I bilen fanns också hans hund River. Al hann knappt gå ur bilen innan det fruktansvärda inträffade.
”Vi hade varit på Bayway i ungefär 30 minuter och bestämde att vi skulle gå ut för att rasta hunden lite. Så fort vi satte på henne kopplet så hoppade hon över”, säger han till Animal Channel.

Youtube

Hunden hoppade över räcket och föll ner i floden.

Hon började simma men det var tydligt att hon behövde hjälp. Det var väldigt strömt och situationen blev allt mer allvarlig. Hon kunde knappt hålla huvudet ovanför vattenytan.
”Vi fortsatte titta efter henne och då såg vi att hon var desperat. Det fanns ingenting hon kunde göra. Antingen skulle hon drunkna eller så var någon tvungen att hoppa i och rädda henne. Så jag hoppade i”, berättar Al.

Youtube

Al lyckades ta sig till hunden och gjorde allt i sin makt för att dra upp henne ur floden. Men hunden var livrädd och strömmarna blev allt starkare.

”De första minuterna blev tuffa, men så fort jag kom på rätt köl blev hon lugnare och då gick det bra”, säger han.

Al kämpade med livet som insats för att rädda sin hund.
”Jag kände mig säker på att jag kunde simma. Jag såg avståndet och visste att jag skulle klara av det”.

Youtube

Samtidigt stod flera människor vid kanten och nervöst följde dramat.

Al ångrar absolut inte att han hoppade i vattnet. Han älskar sin hund, som varit en del av familjen i tre års tid nu. På frågan om han skulle göra om samma sak svarar han:
”Ja, självklart. Så länge jag inte dör”, säger han.

Youtube

SE KLIPPET HÄR:

Snacka om skräckupplevelse! Så skönt att det gick bra för både hunden och ägaren. Jag tror att alla som själv har hund skulle reagera på samma sätt i den här situationen. Tryck på dela-knappen om du också blev glad av att se hunden räddas!