Lojala hundar vaktar husses döda kropp i 2 veckor – när polisen öppnar dörren möts de av det hjärtskärande

Hundar är bland de mest lojala vänner man kan ha. Om man ger dem den kärlek de förtjänar kommer man få tusenfalt tillbaka.

Hundarna Indigo och Blue är inget undantag. De älskade sin husse mer än allt, och var beredda att göra vad som helst för honom.

Men deras husse var inte så stark och kry som han en gång varit. En dag somnade han in och vakande inte mer.

Tiden gick och det dröjde innan någon upptäckte vad som hade hänt. När dörren till mannens hem öppnades möttes man av en hjärtskärande syn.

I två veckor hade Indigo och Blue vakat vid sin döda husses sida. De är mor och dotter, och börjar själva bli gamla. När polisen gick in i deras hem och närmade sig ägarens döda kropp morrade hundarna ilsket åt dem. De kände på sig att något jobbigt var på väg att ända och ville skydda sin husse från dessa människor.

In i det sista fanns de där vid hans sida.

”De var väldigt beskyddande. Tydligen kunde polisen inte gå nära dem”, berättar Emma Haswell från djurorganisationen Brightside Farm Sanctuary.

Thank you Brightside Farm Sanctury and the wonderful vet who adopted these old and fiercely loyal dogs. You are truely…

Posted by Sarah Campbell on Friday, March 9, 2018

 

Med hennes hjälp kunde hundarna omhändertas. Men det ser inte ljust ut för en 10-årig och en 12-årig hund som precis har blivit ägarlösa. Det är väldigt svårt att omplacera så gamla hundar, eftersom de flesta som skaffar hund vill ha en valp eller ung hund.

Oftast brukar de äldre hundarna avlivas.

Ingen i den förre ägarens familj var intresserad av Indigo och Blue, och Emma Haswell medger att det såg mörkt ut. Men hon blev så berörd av de två lojala hundarna att hon bestämde sig för att rädda dem, oavsett vad.

Istället för att gå den vanliga vägen och placera dem på ett hundhem (där de förmodligen skulle avlivas) så började hon leta efter ett nytt hem på egen hand.

Till slut hittade hon en veterinär som var villig att adoptera dem båda tillsammans. Och vad passar väl bättre? Nu kommer de få massor av kärlek och vård de sista åren i livet. Och de får vara tillsammans.

Jag är så glad att det slutade väl för Indigo och Blue. Med tanke på hur lojala de var mot sin tidigare ägare så förtjänar de verkligen kärlek tillbaka.

Lycka till i ert nya hem nu!