Lojal hund väntar förgäves på sin matte– veckor senare går en djurvän förbi och inser hemska sanningen
Rini Ukraina

Lojal hund väntar förgäves på sin matte– veckor senare går en djurvän förbi och inser hemska sanningen

Rysslands invasion av Ukraina har tvingats miljontals människor på flykt.

Många har lyckats ta med sig sina älskade djur på vägen men flera har tvingats lämna sina fyrfotade vänner bakom sig.

I det befriade området Bucha söker nu räddningspersonal efter överlevande.

På gatorna matas utsvultna djur och de som hittas skadade tas om hand på bästa möjliga vis.

Men en lojal hund vägrade lämna sitt hus. I stället satt den troget på samma plats dag ut och dag in i en månad och väntade på att familjen skulle återvända.

Lämnades kvar i kriget

Till en början förstod djurvännerna från UAnimals inte varför hunden så enträget valde att sitta kvar vid huset. Men när de insåg den tragiska sanningen var det ingen som lämnades oberörd.

Det visade sig nämligen att Akita-inu-hunden vid namn Rini lyckats överleva den ryska invasionen. Men att ägaren dödats i kriget.

När Rini hittades hade han suttit på trappen i en månads tid och väntat, längtat och hoppats in i det sista att hans älskade matte skulle komma tillbaka.

Макарівский Хатіко 💔Вже майже місяць вірний пес Ріні чекає свою господарку на ґанку їхнього будинку. Як виявилось -…

Posted by UAnimals on Monday, April 11, 2022

Krossar hjärtan

När UAnimals delade den hjärtskärande historien på Facebook var det inte ett öga torrt. Många människor menade att hundens situation påminde om den hunden Hachiko.

Hachi var också en Akita-inu och känd som ”den trogna hunden”. Han återvände till tågstationen varje dag i nästan ett decennium i väntan på att hans avlidne ägare skulle återvända.

Rini är ukrainska svaret på Hachiko och har fått smeknamnet ”Makarovs Hatiko” av frivilliga. Uanimals har inte lyckats att locka med sig Rini från huset ännu. Men de återvänder gång på gång för att ge henne mat och letar redan efter ett nytt kärleksfullt hem åt honom.