Livrädda hunden ska avlivas, men titta nu på underbara reaktionen när hon inser att hon är räddad

Det finns alldeles för många djur som blir illa behandlade runt om i världen varje dag. Många hundar, exempelvis, får tas hand om av djurhem på grund av att de vanvårdas eller att de är undernärda, och det finns få saker som gör mig så illa till mods att se en hund som farit illa.

I vissa fall måste djurhemmen sorgligt nog också tvinga avliva djur som inte kan tas hand om av någon, precis som den lilla hunden Edie.

Edie, en blandras, var bara timmar från att avlivas och hon var dessutom livrädd för människor. Men saker och ting skulle förändras.

Vissa djur som hittas på gatan eller blir inlämnade till djurhem har så svåra traumatiska upplevelser i ryggen att de är livrädda för människor.

När en människa kommer fram skakar de av rädsla, men jag vill ändå tro att hundar har ett sjätte sinne som säger dem vem som vill gott och vem som vill ont.

Hunden Edie skulle avlivas

Den som är van vid djur brukar också vara den som låter djuret ta första kontakten. De som inte är lika vana kanske tar första steget i stället och går fram till djuret trots att de inte vet hur den kommer reagera.

En hund som verkligen inte hade haft det lätt är hunden Edie. Han är en blandras och hade tagits in till ett djurhem, undernärd och med pälsen i stora tovor.

Bildkälla: Youtube/HopeForPaws

Lilla Edie hade blivit övergiven men på djurhemmet fanns det ingen plats för honom. Personalen fick ta det fruktansvärt jobbiga beslutet att avliva honom.

En djurvän ville annat

Men det fanns en person som ville ge Edie en andra chans i livet – och filmade allt.

Mannen hade bestämt sig för att ta hand om Edie, men för att ta första steget var han tvungen att sätta på henne ett koppel. Inledningen i videon, som du kan se i spelaren nedan, är svår att se.

Skakade och skällde

Edie var inte van med människor som ville henne gott. Antagligen hade hon varje gång blivit illa behandlad och var livrädd för människor.

Bildkälla: Youtube/HopeForPaws

Mannen försökte sätta på henne ett koppel, men hon vet knappt var hon ska ta vägen. Hon skakar av rädsla och skäller för att försvara sig.

Ett koppel runt halsen för henne var ingenting positivt.

Men sakta men säkert kan mannen lugnt och metodiskt vinna hennes förtroende. Till slut får han på kopplet runt halsen och Edie kommer fram till hans famn där hon lägger hon sig och blir klappad.

Gav all sin kärlek till Edie

Äntligen visade någon kärlek för henne, precis som hon förtjänar varje dag.

Bildkälla: Youtube/HopeForPaws

Edie insåg att personen inte ville henne någonting illa. Det var nästan som hon förstod att hon var räddad och hade en kärleksfull och ljus framtid framför sig.

I videon nedan kan du se när lilla Edie får en ny chans i livet.

Alla som ägnar sina liv åt att rädda djur är riktiga hjältar i min bok. Utan er hade världen varit en mycket sämre plats. Snälla, dela artikeln för att hylla dessa hjältar – och så att dina vänner kan få ta del av Edies otroliga förvandling!