Liten hund släpar sig fram på gatan – på djursjukhuset förstår personalen vad som hänt med benen

Liten hund släpar sig fram på gatan – på djursjukhuset förstår personalen vad som hänt med benen

Hunden kunde bara använda två av sina ben.
I dag mår han tack och lov mycket bättre.

Den lilla ensamma hunden släpade sig fram längs asfalten på gatan någonstans i Indien. Samtidigt som vovven inte kunde gå ordentligt drog han flera blickar till sig. På gatan fanns flera barn som var ute och lekte. Men när de fick syn på den stackars hunden som inte kunde gå, skiftades deras fokus direkt.

Blickarna riktades i stället mot den stackars hunden.

Men snart skulle han komma till en bättre plats.

Bort från den stekande solen – och in på ett djursjukhus.

Det är indiska djurorganisationen Animal Aid Unlimited som berättar via sin Youtube-kanal hur de tog in vovven efter att ha blivit larmade till platsen.

”Det var hjärtskärande att se. Vårt räddningsteam tog upp honom och fann, till vår lättnad, att han inte verkade ha någon ryggradsskada, inga öppna sår och inga frakturer”, skriver Animal Aid Unlimited på sin Youtube-kanal.

Fick vård på djursjukhuset

När han fått åka till veterinärerna kunde de konstatera att han förmodligen blivit påkörd av en bil. Det skulle i så fall förklara varför han inte kunde gå ordentligt. Detta var åtminstone slutsatsen som drogs enligt Animal Aid Unlimited.

”Han kunde inte bära sin vikt på bakbenen. Vi följde vårt sänglägesprotokoll, även om han var helt ovillig att följa ”reglerna” och fortsatte leka”, skriver de.

Den stackars herrelösa hunden kan fortfarande inte riktigt gå ordentligt, men efter att ha fått läka efter behandlingar kan han nu i alla fall ta sig runt själv på alla fyra ben.

”Det har varit underbart att se honom öka i styrka dag för dag. Även om hans ben inte är lika starka som de var innan olyckan, kommer han säkerligen att fortsätta att förbättras eftersom han är ung”, skriver Animal Aid Unlimited.

Vi hoppas på det bästa för denna fina hund!