Lilla Nymos stora glädjebesked: Kan få nya valpar efter tragedin

Hunden Lilla Nymo var med om en tragedi när fyra av hennes fem valpar dog kort efter födseln.

Men nu kommer glädjebeskedet att det kan bli fler valpar framöver.

– Nu är det bara på’t igen om man vill det, säger hundcoachen och husse Fredrik Steen i Nyhetsmorgon.

Tittarfavoriten Lilla Nymo skulle få fem små valpar i förra veckan. Alla föddes, men strax efteråt var tragedin ett faktum.

Fyra av de fem valparna avled och endast en liten hane klarade sig. Veterinärerna vet inte vad dödsorsaken var, men konstaterar att det inte behöver vara genetiskt.

Bildkälla: Youtube/Nyhetsmorgon

Mår efter omständigheterna bra

Husse och hundcoachen Fredrik Steen berättar i Nyhetsmorgon att han sakta men säkert börjar landa i sorgen – men framför allt att mamman Lilla Nymo också börjar se positivt på tillvaron efter de tragiska dödsfallen.

– Hon mår bra. Hennes oro och sorg är ganska jobbig att uppleva. De blir olyckliga. Det är klart att det gör ont och se men det har landat nu. Det verkar om om hon är lugn och fin och nöjd med den valpen hon har kvar. säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Den lilla valpen mår jättebra och är stabil. Fredrik säger att han är ”försiktigt optimistisk” inför fortsättningen och att Lilla Nymo är en perfekt mamma.

Redan när valparna föddes tog hon mammarollen och behövde inte ens hjälp efter födseln. Fredrik kallar henne ”en perfekt moder”.

Bildkälla: Youtube/Nyhetsmorgon

Kan bli fler valpar

Trots att Lilla Nymo nu har fått en valp finns det ingenting som stoppar henne från att få flera. Fredrik lämnar glädjebeskedet att hon kan få fler valpar i framtiden.

Nu är det bara på’t igen om man vill det. Det finns inga konstigheter, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Du är en sådan stark hund och mamma, Lilla Nymo! Skicka din lyckönskning till henne i kommentarsfältet och dela vidare!