Övergivna hunden bär tillbaka påsen till skrottippen varje natt – anledningen rör mig till tårar

Världen över finns hundar som inte lever under de bästa förhållandena.

De kan antingen bo på gatorna i tuffa miljöer, eller som i hunden Lilicas fall på en skrottipp.

Men under de mest tuffa förhållanden kan också de mest storslagna berättelserna finnas. Så är det verkligen i fallet med Lilica.

Hunden Lilica övergavs på en skrot i San Carlos, Brasilien.

Där blev hon omhändertagen av familjen som äger skrottippen – och snart började de märka att Lilica försvann varje kväll.

Youtube

Alltid när hon återvände till skrottippen så bar hon en blå påse i munnen.

Först förstod familjen ingenting – men snart fick de svar på sina frågor.

Youtube

Lilica var nybliven mamma till åtta små valpar och det visade sig att hon varje dag gick en promenad på flera kilometer för att leta efter mat till sin familj.

Youtube

Under en av sina promenader hade hon träffat en kvinna som bestämt sig för att hjälpa Lilica.

Kvinnan, som var en riktig djurvän, hade trott att Lilica var hemlös och hade därför lagat massvis med mat som hunden fått ta med sig.

Youtube

Men istället för att äta upp all mat själv tog Lilica alltså med den blåa påsen hem till skrottippen för att mata sina valpar.

Det var dock inte allt. Förutom att förse valparna med mat så delade Lilica också med sig till de andra djuren som levde på skrottippen.

Youtube

Så varje kväll klockan nio stämde Lilica träff med kvinnan som lagade mat.

Där fick hon en påse full med godsaker, som hon kunde bära hem för att mätta alla andra hungriga djur. På så sätt visste djuren att de aldrig behövde gå och lägga sig hungriga.

Vilken underbar hund!

Youtube

Här kan du se ett videoklipp om Lilica:

Lilica är verkligen en hjälte. Hon är också ett bevis på att djur många gånger uppträder betydligt mycket finare mot varandra än vad vi människor gör. Vi kan alla lära oss något av Lilica – dela vidare om du håller med!