Lastbil kraschar och passagerare blir skadade – då springer fyrfotade ”skyddsängeln” efter hjälp

Lastbil kraschar och passagerare blir skadade – då springer fyrfotade ”skyddsängeln” efter hjälp

När lastbilen hade kraschat visade det sig att en hjältehund skulle komma att rädda dagen.

Vi minns alla den gamla tv-serien Lassie, om en smart collie som alltid kunde rädda dagen genom att varna människor om fara. Som när han sprang efter hjälp när Timmy fastnade i brunnen.

Även om det låter långsökt, visar det sig att tv-serien inte är så långt ifrån det verkliga livet: vi har genom åren hört många historier om riktiga, snabbtänkande hundar som har räddat liv genom att springa efter hjälp under nödsituationer.

Så var fallet nyligen, när en heroisk schäfer ledde polisen till platsen för en bilolycka och hjälpte till att rädda sin ägare.

Enligt polisen i delstaten New Hampshire såg bland andra polismannen Sandberg den 3 januari en schäfer lös på vägen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Screenshot

De försökte ta in hunden, men den sprang iväg på motorvägen och tog sig in i Vermont. Poliserna följde efter – och insåg snart att hunden inte sprang ifrån dem, utan i stället försökte leda dem någonstans.

De upptäckte ett skadat skyddsräcke, vilket ledde dem till en svårt skadad, pickup som hade vält:

Artikeln fortsätter under bilden.

Två passagerare i fordonet hittades på platsen, utskjutna från fordonet. De var vid liv men hade låg temperatur och var ”allvarligt skadade”.

Det visade sig att schäfern, som heter Tinsley, också befann sig i fordonet vid tidpunkten för kraschen – och den smarta hunden hade sprungit efter hjälp.

– Det blev snabbt uppenbart att Tinsley ledde polisman Sandberg och polisen till olycksplatsen och de skadade passagerarna, skrev New Hampshire State Police på Facebook.

Tack och lov skadades inte Tinsley i olyckan. Poliserna kallade sedan på medicinsk hjälp för de skadade männen.

LÄS MER: För 10 år sen stängs grisen in i mörkt stall – när djurvän äntligen släpper ut henne kommer tårarna

En av männen var Cam Laundry, Tinsleys ägare. Han var stolt över sin hunds snabba tänkande och var inte förvånad över att hon tog hand om honom i detta nödläge.

– Hon är min lilla skyddsängel. Det är ett mirakel hur hon har den typen av intelligens för att göra det hon gjorde, sa Cam till CBS Boston.

Artikeln fortsätter under bilden.

Screenshot

– Hon lämnar aldrig min sida. Vi är alltid tillsammans i den där lastbilen som gick sönder, hon är min andrapilot, hon är alltid med mig, sa han till WMUR.

Och Tinsley fortsatte att finnas där för sin ägare, även efter att ha räddat hans liv. Skyddsängeln vakade över honom när han återhämtade sig från händelsen.

– Hela tiden under vår patientvård satt hunden där lugnt och skönt bredvid sin ägare, säger brandmannen Jack Hedges vid Hartfords brandkår.

LÄS MER: Varning: Låt inte din hund äta det här – denna valp dog inom 30 minuter!

Tack, Tinsley, för att du räddade dagen! Vi är så glada att alla är i säkerhet, tack vare denna snabbtänkta hjältehund.

Dela denna fantastiska nyhet för att visa vad hundar kan.