Larmcentralen tror hunden ringer 112 av misstag – sekunder senare inser de allvaret och rusar till huset

Hundar kan överraska oss på de allra häftigaste sätt. Det skulle de som jobbade kvällsskiftet på larmcentralen få reda på när någon ringde in och behövde hjälp.

En hund började skälla i luren, men de förstod att ett misstag måste ha begåtts.

Men efter några sekunder insåg dem att hunden menade allvar.

Hundar är inte bara älskade husdjur. De är smarta nog att hjälpa oss i många andra situationer, exempelvis som servicehundar. Mängder av människor med rörelsesvårigheter eller andra funktionssvårigheter tar hjälp av hundar för att klara av vardagen.

En av dem var Christina, som var blind och därmed hade en servicehund vid namn Yolanda.

Bildkälla: Youtube

Vaknade av ett morrande ljud

Yolanda fanns vid Christinas sida var hon än gick och sov alltid vid sidan om hennes säng på nätterna. Vanligtvis hade kvinnan inga problem med att sova. Men en natt skulle hon väckas av sin kära hund.

Det som var en vanlig fredagsnatt skulle bytas ut mot någonting helt annat, när Christina vaknade av att Yolanda låg och morrade.

Bildkälla: Youtube

På nedervåningen hörde Christina två manliga röster – och hon insåg direkt att det rörde sig om ett inbrott.

Yolanda gick ut ur sovrummet, stängde dörren bakom sig och fortsatte att ta sig till nedervåningen. Väl där kunde Golden Retrievern jaga bort de två inbrottstjuvarna, som lyckligtvis inte kom över något stöldgods. Men faran var inte slut där.

Bildkälla: Wikipedia Commons

Polisen hade anlänt, men hur?

Innan tjuvarna hade flytt ut ur huset tack vare Yolandas snabba agerande hade de satt på gasspisen. Christina kände att gasen spred sig i huset, och med Yolanda på nedervåningen staplade hon sig fram till telefonen och ringde polisen.

”Jag kan inte andas”; skrek Christina, berättar hon för NBC. Men till hennes stora förvåning stod redan polisen vid dörren. Hur kunde det komma sig?

Bildkälla: Youtube

Det visade sig att Christina hade installerat en telefon, speciellt framtagen för just människor med servicehundar. Genom att trycka på en knapp hade Yolanda anat faran och tryckt på knappen, vilket fick polisen att skynda till huset

”För er kanske hon är en hjälte. Men för mig är hon en ängel, berättar Christina för NBC.

Tack vare Yolandas snabba agerande mot tjuvarna kunde polisen kort därefter gripa en man som dömdes för inbrottet. Allt tack vare den fantastiska hjältehunden Yolandas snabba och smarta agerande.

Yolande är en riktig hjältehund! Dela vidare för att hylla hennes fantastiska agerande när hon räddade livet på Christina.