Läraren tvekar inte en sekund – räddar omedelbart stackars hundvalp inlåst i bur i iskalla vattnet

Läraren tvekar inte en sekund – räddar omedelbart stackars hundvalp inlåst i bur i iskalla vattnet

Det finns djurmänniskor av alla dess slag – men oftast så brukar nog de flesta definiera sig som antingen exempelvis ”hundmänniska” eller ”kattmänniska”. Man gillar säkert både hundar och katter, men föredrar ändå det ena före det andra. Det är helt okej för min del. Men sen finns det en annan kategori – som inte vill djuren något gott. I denna kategori kan man argumentera för att de som på ett grymt sätt lämnar sina djur och överger dem i hemska situationer kvalar in.

Att människor överger sina husdjur är ett sorgligt faktum. Det kan finnas rimliga förklaringar bakom, såsom att man inte längre är kapabel till att ta hand om sitt husdjur. Men då lämnar – tack och lov – de flesta av ägarna in sina fyrfota vänner till djurhem och andra ställen där djuren kan adopteras av andra människor.

Sedan finns det de som gör det ofattbara – nämligen lämnar sina fyrfota vänner på gatan. De dumpar sina djur och sedan får de bara klara sig själva.

Det är så hjärtlöst att jag bara vill gråta.

Kanske var det så Bryant Fritz kände när han var ute på en fisketur förra lördagen.

Rakt framför hans ögon såg han hur en valp satt instängd i en bur – och långsamt drunknade i det iskallt kyliga vattnet.

Den svartvita hundvalpen störtade mot sjöns botten, och för The News-Gazette förklarar Bryant att han bara såg valpens huvud ovanför vattenytan.

Då tog han saken i egna händer. Läraren klev ut ungefär 20 meter i det iskalla vattnet – allt för att rädda den stackars valpen.

 – Det var ganska tydligt att hunden hade legat i det kalla vattnet i flera timmar. Jag drog henne genast ur vattnet och drog buren åt sidan, säger han.

Det var även uppenbart att det stackars djuret var i dåligt skick. Hundvalpen saknade päls och hade obehagliga sår på vissa ställen av kroppen.

 – Hon skakade så mycket. Hennes ögon var stängda. Hon var så rädd.

Han tog in henne i bilen och slog på värmen till högsta möjliga temperatur. Sedan trampade han gasen i botten till en djurklinik. Men först stannade han till kort hemma – för att hämta en varm filt till hunden.

 – Jag ville få henne så varm som möjligt, säger läraren. 

Dagen efter räddningsaktionen var hunden direkt i bättre skick.

Nu kommer hundvalpen att få behandling av myndigheterna, innan Bryant hoppas att han kan få adoptera henne.

 – När jag fyllde i allt pappersarbete, när jag förde henne till sjukhuset, insåg jag att jag ville att den här hunden skulle bli en del av mitt liv, säger han.

Vad denna valp tvingats utstå är bara så hemskt. Jag kan knappt föreställa mig hur rädd hon måste ha varit.

Vi på Djurbibeln är tacksamma över vad den här läraren har gjort för den stackars lilla hundvalpen, och hoppas att allt snart blir bra för dem båda! Visst förtjänar han väl att få adoptera valpen som han räddade livet på? Skriv gärna en kommentar om saken och dela vidare för att hylla denna hjälte!

TV: 10 gulliga hundar