Annies hund Lady kläms fast mellan klipporna – då tar brandmännen ett drastiskt beslut

Annie Brickman var ute på en härlig skogspromenad med sina hundar på bergsknallarna vid Bohus.  Men allt slutade i en nära döden-upplevelse. Hunden Lady föll ner mellan två klippor och höll på att drunkna.

Annie Brickman kommer ihåg det som en underbar morgon.Solig, klar och ganska varm.

Tillsammans med hundarna, och systrarna Lady och Bonita, tog hon en promenad längs favoritrundan i skogen, över bergsknallarna ovanför Bohus.

Slutade i en mardröm

Men promenaden slutade i panik och en nära döden-upplevelse.

Läs mer: Djuren på zoot levde i en mardröm – titta nu när lejonen och björnen räddas

brandmän, lady, hund, räddas, djurambulansen
Foto: Privat

Lady föll mer mellan klipporna

Lady föll ner i en djup och vattenfylld skreva – och höll på att drunkna.

– Det var det värsta som hänt mig i mitt liv. På några minuter gick jag från total frid, från att lyssna på fågelkvitter och njuta av dagen, till total panik och hjälplöshet. Jag trodde hela tiden att hon skulle dö, berättar Annie för Newsner.

Läs mer: Larmet: Elefanter plågas i svenska semesterparadiset – framför jublande turister

brandmän, lady, hund, räddas, djurambulansen
Foto: Privat

Brandmännen vägrade att ge upp

Hon ringde direkt efter hjälp och brandkåren ryckte ut. Totalt försökte sex brandmän att få upp Lady, men hon satt dåligt till och sjönk hela tiden längre ned. Brandmännen började inse att de kanske inte skulle kunna rädda Lady.

– Jag såg på brandmännen att dem inte trodde att hon skulle komma upp hel och ställde in mig på det. När jag klättrade ner till henne i klippskrevan satt jag och såg in i hennes ögon och sa farväl medan jag hjälpte henne att hålla nosen över vattenytan, säger Annie till Newsner.

Lady hade nu legat fastklämd i över en timme och hon skakade av köld. Då kom även personal från Djurambulansen till platsen. Tillsammans Annie och brandmännen bestämde sig alla för att göra ett sista försök och inte ge upp.

brandmän, lady, hund, räddas, djurambulansen
Foto: Privat

”Jag har aldrig blivit så lycklig”

Annie lyckades få en rem under Ladys ben och brandmännen började att sakta dra henne upp för skrevan.

– När brandmännen drog upp henne klättrade jag upp efter. Jag minns inte det, men jag minns hur jag kom upp och fick se henne springa ifrån dem och försöka fly. Jag har aldrig blivit så lycklig i hela mitt liv och plötsligt satt jag bara där i ljungen, ropade hennes namn och hade en iskall, blöt och såptäckt hund i famnen. Aldrig har en kram känts så underbar, säger Annie till Newsner.

Lady överlevde det hemska, tack vare brandmännen från Surte Räddningstjänst och Djurambulansen. Dela gärna vidare för att hylla dem!