Labradoren Basse var sekunder från att dö – nu vill matten Jonna varna andra för livsfarliga upptäckten

Jonna Allerdahls promenad med labradoren Basse förvandlades till rena skräckupplevelsen.

Hunden hade nosat upp några köttbullar under ett plank.

Bara sekunder före han var på väg att tugga i sig dem insåg Jonna livsfaran – köttbullarna var fyllda med nålar.
– Hade han fått i sig någon så hade han ju varit död vid det här laget, säger hon till Aftonbladet.

 

Posted by Jonna All on Wednesday, September 28, 2016

På tisdagsmorgonen var Jonna Allerdahl ute på sin sedvanliga morgonrunda i Ytterby med labradoren Basse. Hon skulle bara stanna upp för att knyta skosnören när hon såg att Basse gick fram mot ett plank.

Basse hade nosat upp ett par köttbullar som låg gömda bakom planket.
–Jag vänder mig om för att kolla vad han gör och får syn på köttbullarna som ligger bara någon millimeter framför honom. Jag sliter undan honom och tar upp en köttbulle och sticker mig, säger Jonna till Aftonbladet.

Det som stack var sylvassa nålar som någon hade lagt in. Om Basse hade fått i sig dem hade han kunnat dö.
– Om jag inte hade märkt något så hade han ju svalt minst sex stycken nålar som sakta men säkert skurit upp honom inifrån. Han hade ju förblött inifrån då, säger hon till Aftonbladet.

Jonna är fortfarande skärrad av händelsen och berättar att hon fått mardrömmar. Basse hade kunnat dö under den där promenaden.
– Hade han fått i sig någon så hade han ju varit död vid det här laget, men jag är ändå konstant orolig. Jag kan vakna på nätterna och tänka ”var är han, vad gör han, andas han?”. Jag sover väl bäst när jag hör honom snarka, för då vet jag att han andas och lever, säger hon.

Det här gör mig så ledsen! Hur kan man göra något sådant mot oskyldiga hundar? Som tur var gick det bra för Basse, men hade inte matten Jonna varit där i tid hade kunnat gå riktigt illa. DELA detta för att varna andra hundägare!

Posted by Jonna All on Sunday, April 2, 2017