När Kelly tar hem valpen gör hon den fasansfulla upptäckten – ringer polisen direkt

Kelly Benzel hade länge drömt om att skaffa hund till sig själv och sin familj. Och när julen närmade sig bestämde hon sig för att äntligen ge ett kärleksfullt hem till en behövande valp. Då såg hon en annons på Facebook – och allt föll på plats.

Det var någon som ville sälja valpen ”Rocco”, en pitbull-blandning, efter att ha haft honom i bara ett par månader.

När Kelly besökte säljarna och lyfte upp Rocco för första gången visste hon direkt att hon skulle ta med honom hem – och att Rocco skulle bli en perfekt julklapp till familjen.

Men på vägen hem upptäckte hon något fasansfullt.

Stod inte ut längre

Rocco gav ifrån sig en hemsk stank. Till slut, när Kelly inte stod ut med lukten längre, stannade hon till vid sidan av vägen.

När hon tog av Roccos halsband upptäckte hon ett stort, infekterat sår. Såret på hans hals var hela 6 centimeter långt och 1,5 centimeter djupt.

Kelly blev förtvivlad och åkte direkt till veterinären för att hjälpa den stackars valpen så fort som möjligt.

Rumble

Ringde polisen

Veterinären lade bandage över såret och gav honom medicin för att bekämpa infektionen. När behandlingen var klar kunde till slut Rocco få åka hem till sin nya familj.

Veterinärerna berättade för Kelly att halsbandet hade varit på sedan Rocco var liten, och hade sedan blivit inbäddat i hans hud ju mer han växte.

Rumble

Kelly hörde genast av sig till den förre ägaren, som försökte muta henne genom att betala veterinärbesöket. Men Kelly ringde till polisen och berättade vad som hade hänt.

Roccos tidigare ägare påstod sig inte ha haft en aning om såret – och skyllde på att de aldrig tog av selen för att Rocco alltid försökte springa iväg.

Men stackars Rocco fick upprättelse. De tidigare ägarna dömdes för djurplågeri och fick cirka 13 000 kronor i böter. I den amerikanska delstaten där det här inträffade, är maxstraffet för djurplågeri 3,5 år i fängelse – så Rocco fick den rättvisa han förtjänar och lever nu ett lyckligt och friskt liv med sin nya familj.

[arve url=”https://rumble.com/embed/u761k.v1i6ls/” /]

Jag är så otroligt glad över att Rocco blev räddad och hamnade hos en familj som verkligen bryr som om honom!

Dela gärna den här artikeln med dina vänner om du tycker att alla valpar förtjänar att få ett kärleksfullt hem!