Mannen tvärnitar för svart sopsäck på vägen, fryser till is när den börjar röra sig

Det gör mig lika förbannad varje gång när jag ser människor med djur som verkligen inte är kapabla till att ta hand om dem.

Precis det skulle Lourens van Wyk få reda på när han såg en påse, som rörde sig, intill ett tågspår i Sydafrika.

Den pensionerade pastorn gick fram till påsen och tittade närmare – och gjorde en upptäckt som fick hans kropp att frysa till is.

När Lourens van Wyk satte sig i sin bil hade han ingen aning om vad han skulle vara med om bara minuter senare.

På en vanlig vägsträcka, där Lourens ofta körde, vid ett tågspår såg han plötsligt en stor sopsäck. Men det var någonting som fångade hans intresse. Den rörde på sig.

Bildkälla: Facebook/Animal Welfare Helderberg

Hittade hundvalp

Lourens stannade sin bil och gick fram mot sopsäcken. Och när han lyfte upp den så han kunde titta in fick han sig sin livs chock.

I sopsäcken låg en hundvalp, men den mådde allt annat än bra. Någon hade misshandlat den lilla valpen som var helt inlindad i skosnören. Den kunde knappt andas och därav inte heller skrika efter hjälp som den så desperat behövde.

Bildkälla: Facebook/Animal Welfare Helderberg

Lourens insåg att det var bråttom att skaffa hjälp. Han tog valpen, som döptes till Trax, till en veterinär så snabbt ha bara kunde.

Den pensionerade pastorn hörde av sig till ett lokalt djurhem utanför stan där Trax kunde få all hjälp och medicinsk vård som behövdes. Precis som Lourens tycker vi att det är helt avskyvärt hur någon kunde göra något så hemskt mot den lilla hundvalpen.

Bildkälla: Facebook/Animal Welfare Helderberg

Blev misshandlad

Lourens insåg att han inte ville göra någonting fel. Trax fick ha skosnörena på kroppen de få minuter det tog att ta honom till veterinären, men väl på plats kunde han äntligen bli befriad.

Trax gick igenom en läkarundersökning och det konstaterades att han hade blivit misshandlad av någon person som verkligen inte skulle ha någonting med djur att göra. Han hade dessutom fått skabb, men veterinären och volontärerna gjorde allt i sin makt för att hjälpa den lilla hunden.

Bildkälla: Facebook/Animal Welfare Helderberg

De gav honom så mycket kärlek de bara kunde under de närmsta dagarna och snart började han skina som en sol.

Trax insåg att han var på ett säkert och tryggt ställe och gav sin kärlek tillbaka till de människorna som givit honom en andra chans i livet.

Bildkälla: Facebook/Animal Welfare Helderberg

Ett lyckligt slut

Efter bara några veckor, av god mat, kärlek, många nätters bra sömn och bus, kunde Trax sättas upp för adoption. Det har nu gått tre år sedan det hemska inträffade, men volontärerna på djurhemmet har haft ögonen på sin forna älskade lilla hundvalp.

I dag lever han ett liv som alla hundar och djur förtjänar. Omgiven av människor som älskar Trax för den han är, långt ifrån det hemska han var med om den där dagen och tiden innan han hittades vid tågspåren.

Bildkälla: Facebook/Animal Welfare Helderberg
Tack för allt i världen att lilla Trax äntligen fick det kärleksfulla hem han förtjänade. Alla djur förtjänar ett liv utan att behöva vara rädda för att bli misshandlade eller illa behandlade över huvudtaget. Dela om du håller med!