Kvinnan försöker rädda hemlösa hunden – plötsligt börjar den dra henne nedför gatan

Det finns tusentals hemlösa hundar runt om i världen, utan tillgång till mat, vatten eller kärlek.

Men då är det tur att det finns godhjärtade personer som viger sina liv åt att hjälpa våra fyrbenta vänner.

Den turen hade den hemlösa 50-kiloshunden Gershwin, som trots att han till en början inte alls ville följa med sina räddare.

Att få se en hemlös hund gör mig alltid ledsen. Varje liten jycke förtjänar att få sova under ett tak, få mat när den är hungrig och överösas med all kärlek som är möjlig.

Men vissa hundar, som den hemlösa Gershwin, har inte samma tur. I upp emot 35-gradig värme hade han hittats av en person som direkt insåg att hunden inte kunde fortsätta leva så, annars hade han dött. Personen ringde direkt till den lokala djurorganisationen Hope for Paws, som åkte ut mot platsen hunden befann sig på.

Bildkälla: Youtube

När de kom fram fick de se Gershwin. Han låg alldeles stilla, säkert på grund av den otroliga värmen och avsaknaden av mat och vatten.

Djurvännerna gick fram mot den 50 kilo tunga hunden och satte sig bredvid för att visa att de inte ville honom något illa. Men när de försökte fånga in honom skulle de få se att Gershwin allt hade krafter kvar.

Bildkälla: Youtube

Försökte slita sig loss

Kvinnan la ett koppel runt hans hals, men så fort han kände det började han slita och dra åt alla olika håll. Han kan omöjligtvis förstått att de bara ville hans bästa, men det är så klart svårt för en liten hund som varit ensam i den varma hettan i över två månader.

Kvinnan släpades runt på marken men vägrade släppa kopplet. Och efter en stund, mitt i all trötthet, verkade Gershwin inse något. De ville honom inget illa.

Bildkälla: Youtube

Gershwin lugnade ner sig och de kunde ta med honom tillbaka till bilen.

De åkte tillbaka till djurhemmet där Gershwin fick sig ett välförtjänt bad och mat, någonting han mycket möjligt inte haft på väldigt länge.

Bildkälla: Youtube

Som en ny hund

Förutom värmen, hungern, törsten, ensamheten och rädslan hade Gershwin fått en allvarlig infektion i sin axel.

Men behandlingen gick precis som planerad – och några veckor senare var det en pånyttfödd hund som skuttade runt på djurhemmet.

Bildkälla: Youtube

Gershwin har varit på djurhemmet i drygt två veckor och väntar nu på att få flytta in i ett nytt, kärleksfullt hem.

Tack vare djurorganisationen kunde de hjälpa ännu en hund att få en ny start på livet. Och jag är helt säker på att Gershwin kommer hitta ett alldeles perfekt hem – där han slipper känna sig hungrig, törstig eller svettas av den extrema värmen han känt under de där två månaderna.

SaveSave

Alla de människor som viger sina liv åt att rädda djur förtjänar en riktig guldstjärna. Dela gärna vidare den här artikeln för att hylla djurvännernas fantastiska agerande – och hjälpa hunden Gershwin till ett bättre liv!