Kvinnan är förkrossad när hunden försvinner spårlöst – 3 år senare inser hon vad de gjort med vovven

Jag kan inte föreställa mig rädslan och den förkrossande känslan av att mitt husdjur skulle springa bort. Många som känt den har trots det haft förmånen att få återse deras kära djur, men för Monica Mathis var det annorlunda.

För tre år sedan sprang hennes älskade hund Hazel bort och kom aldrig tillbaka.

De hade gett upp hoppet om att någonsin få se henne igen, men en dag skulle alltid förändras. På en ölburk såg Monica en bild som var förvånansvärt lik hennes Hazel – slängde sig på telefonen för att få reda på sanningen.

I mars förra året kom hunden DayDay in till djurhemmet Manatee County Animal Services (MCAS) i Florida, USA.

Hittade ingen ägare

Volontärerna såg att hon hade både ett chip och licens, men när de sökte på ägaren hittade de bara gamla kontaktuppgifter och kunde därför inte lokalisera någon som kunnat tänka sig sakna henne, skriver People.

Bildkälla: Youtube/NBC News

När djurhemmet insåg att de inte skulle kunna hitta DayDays ägare var nästa steg att hitta henne ett nytt hem.

Fick sitt ansikte på ölburk

Efter att hon spenderat 10 månader på ett annat djurhem valde organisationen att inkludera henne i en ny kampanj med ölbryggeriet Motorworks Brewery i Florida. Den gick ut på att de satte flertalet ansikten av de hundar som letade efter ett nytt hem på ölburken, för att på så sätt kunna finansiera ett nytt djurhem till hundar i närheten.

Ölburkarna distribuerades över hela USA – och det skulle visa sig vara början på en vacker återförening.

Bildkälla: Youtube/NBC News

I Minnesota, runt 140 mil därifrån, hade Monica Mathis fått syn på ölburkarna och stannat till vid en specifik. På en av bilderna såg hon vad hon tyckte var sin hund Hazel, som sprang bort för tre år sedan när de bodde i Iowa och aldrig återvände.

Upptäckte sin hund

Monica bestämde sig direkt för att höra av sig till MCAS och frågade om hunden. Hon skickade in papper gällande ägarskapet – och det visade sig stämma!

DayDay hette alltså egentligen Hazel, och djurhemmets nya prioritering blev att få till en återförening mellan hund och matte.

Bildkälla: Youtube/NBC News

En sidoorganisation till MCAS såg till att ordna med transport, som de stod för, hela vägen till Minnesota så de skulle kunna träffas igen.

Underbar återförening – efter 3 år

– Vi är så glada över att få återförena Hazel med Monica och hennes barn. En viktig del i vår verksamhet är att återförena hundar med sina ägare. Varje djur förtjänar ett kärleksfullt hem och vi vet att Hazel kommer återvända till det, säger en talesperson för MCAS till People.

Bildkälla: Youtube/NBC News

Det är än i dag oklart hur Hazel lyckades ta sig hela vägen till Florida från Iowa. Men det enda som betyder någonting i dag är att hon äntligen blivit återförenad med sin familj.

Vi är så ofantligt tacksamma för organisationer som MCAS som ser till att hjälpa djur till ett bättre liv och/eller återförenas med sina respektive familjer.

Om du också tycker det är viktigt med liknande organisationer, dela gärna vidare artikeln för att visa ditt stöd!