Kvinna hör mystiska ljud från väggarna – när brandmännen kommer fångas det otroliga på bild

Ibland kan djur råka fastna på krångliga ställen och platser. Då kan de behöva lite hjälp från oss människor. Så var fallet för någon månad sedan när en hund satt fast i en betongvägg – i fem dagar.

Connie Frick och Lynn Herman, från Cincinnati, äger en hund som heter Gertie. För WXIX berättar paret att Gertie ofta är på språng och gillar att sticka iväg från hemmet för att se sig om. Vilket även WeLoveAnimals skrivit om.

Men när Gertie i början av sommaren sprang ut genom dörren och ut i skogen blev paret oroliga när hon inte kom hem. Gertie var spårlöst försvunnen i flera dagar och paret oroade sig över att de kanske aldrig mer skulle få träffa sin älskade vovve.

Började sätta upp lappar

De började att sätta upp lappar i området i hopp om att hitta den borttappade hunden men det var först när grannen Vanessa Roland började ana oråd i garaget som paret fick upp ett spår. Grannen hade nämligen börjat höra märkliga ljud komma från väggarna – ett ljud som märkligt nog påminde om en hund.

Hon larmade räddningstjänsten och fick snabbt hjälp av ett gäng brandmän att ta reda på vad som befann sig i hennes garage.

Brandmännen började gräva sig in genom betongblocken på uppfarten och när de till slut fick hål på bygget gjorde de den otroliga upptäckten. Där var hon – Gertie! Dessutom synnerligen oskadd!

Hur hunden lyckats fastna där är inte helt säkert men en teori är att hon ramlat ner från grannens garagetak.

hunden Gertie
Foto: We Love Animals

Gertie mår bra

Det viktiga var i vilket fall att Gertie, efter omständigheterna mådde bra och visade stor glädje över att springa till husse och matte direkt efter räddningsinsatsen.

”Det var bara så underbart, hon kom springandes med viftande svans och hon var så upphetsad”, sa ägaren Connie Frick till WXIX enligt Weloveanimals och fortsätter:

”Vi är väldigt och tacksamma över våra grannars stöd”.

På bilden ser vi hur Gertie åter hittat hem och mår bra!

***UPDATE*** REUNITED!! Gertie is home safe & sound after 4 days, 7 hours :)"Thanks to our lovely Northside neighbors…

Posted by Cincinnati – Lost Dogs, Cats & Pets on Wednesday, July 14, 2021

Vilka hjältar! Lämna gärna en kommentar på Facebook om du också tycker att brandmännen gjorde ett otroligt jobb!