Kvinna hör konstiga ljud från hårbollen – tittar närmare och ser två ögon titta fram

Att skaffa husdjur innebär många åtaganden och det är någonting alla djurägare bör ta i beräkning innan man skaffar exempelvis en hund.

Det handlar inte bara om att ge den mat och gå ut på en promenad lite då och då. Tyvärr var det någonting hunden Luckys ägare inte förstått.

Den lilla hunden hittades vid sidan av en motorväg i Florida och det var tydligt att han varit vanvårdad. Det gick knappt att se att det var en hund som dolde sig bakom all päls.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Det var tur att just den här billisten var ute och körde på motorvägen den där dagen i Florida. Vid sidan av vägen såg hen nämligen någonting som inte riktigt passade in. Det var en stor pälsboll, helt ensam och övergiven.

Hittades övergiven vid motorväg

Billisten stannade och fångade in pälsbollen, som visade sig vara en hund. Den hade blivit vanvårdad och pälsen var enorm. Hunden Lucky var i väldigt dåligt skick.

Han kunde knappt se någonting bakom all lurvig päls, och det måste ha varit svårt att ens röra sig ohindrat.

Lucky hade inget chip eller liknande, så att ta reda på vem ägaren var väldigt svårt.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Det viktigaste just då var däremot inte att få reda på vem som gjort detta mot den försvarslösa lilla hunden. Det var att hjälpa honom.

I en lokal Facebook-grupp la en kvinnan vid namn Mary Dixon upp ett kort på Lucky tillsammans med en text och bad om hjälp. Flera människor svarade på inlägget, och en av dem var Kari Falla. Hon hade en frisersalong för djur och ville hjälpa Lucky.

Hjälpte Lucky mitt i natten

Kari var en riktig djurvän, någonting som hon minst sagt bevisade den här kvällen. Hon beslutade sig nämligen för att öppna upp salongen mitt i. natten – bara för att hjälpa Lucky.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Luckys päls tog timmar att klippa, men trots att det var mitt i natten var Kari fast besluten om att hjälpa den lilla vovven.

Till slut var allting klart – och det var som om ett helt nytt djur stod framför dem.

En ny hund

Lucky hade äntligen blivit av med all smutsig och överflödig päls och var nu den fina och söta hund han förtjänade att få vara.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Vi vet inte exakt hur det gick med Lucky efteråt, men vår förhoppning är att han har hittat en ny familj där han äntligen får det hundliv han förtjänar.

I spelaren nedan kan du se mer av Luckys förvandling. Vilken underbar liten jycke!

Vi vill rikta ett stort tack till alla djurvänner som gör skillnad för våra älskade djur, ni är guld värda!

Snälla, dela artikeln för att hylla billisten och Kari som hjälpte Lucky mitt i natten!