Kvinna gör obehagligt fynd i soppåse på vägen

Malissa Sergent Lewis var på väg till jobbet med sin bil en morgon när hon såg något märkligt på vägen. En hopknuten sopsäck.

Hon stannade bilen och gick ut för att titta närmare – det var då hon insåg det otänkbara.

Du känner säkert igen situationen. Någonting är bara så där ytterst nära på att gå åt skogen och sluta i en enorm katastrof – men tack vare lyckad tajming, eller någon där uppe i himlen om du så vill, tar det plötsligt en helt annan riktning.

Man råkar bara vara på rätt plats vid rätt tillfälle, helt enkelt. Ungefär som Malissa var den här morgonen.

En morgon förra sommaren var Malissa Sergent Lewis lite sen till jobbet på en mellanstadieskola i amerikanska Kentucky.

Istället för att hoppa in i bilen och ta sin vanliga rutt bestämde hon sig därför för att ta en genväg via en ödslig landsväg där det inte var så mycket trafik.

Det beslutet ångrar inte Malissa i dag.

Malissa Sergent Lewis (Facebook)

Rätt som det var fick hon nämligen syn på något märkligt på vägen.

Där låg en hopknuten, svart sopsäck… som sakta rörde sig framåt.

”Jag såg en sopsäck på vägen och tänkte för mig själv, ‘Såg jag just den där påsen röra på sig?’. Ju närmare jag kom, desto mer förstod jag att den faktiskt rörde sig”, säger Malissa till The Dodo.

Malissa Sergent Lewis (Facebook)

Ja, någonting levde i den där påsen – och Malissa kände sig mer eller mindre tvungen att ta reda på vad det var.

Hon klev ur bilen och närmade sig försiktigt, eftersom hon inte visste vad som kunde finnas där i.

Eftersom påsen var hopknuten förstod Malissa dock att det måste ha varit en människa som lämnat den där och att den inte kunde ha kommit dit av sig själv.

Malissa Sergent Lewis (Facebook)

Medan påsen sprattlade för fullt rev Malissa försiktigt av ett hörn och kikade in.

Och där, med ett sting i hjärtat såg hon… att någon hade dumpat en stackars, ensam hundvalp.

”Det var en valp. Och han var verkligen glad att se mig. Så fort jag öppnade påsen och han såg ljuset så började han vifta på svansen, han visste att han var okej. Jag kunde inte tro mina ögon”, säger Malissa till The Dodo.

Malissa Sergent Lewis (Facebook)

Någon hade alltså dumpat den lilla valpen mitt på vägen i en svart påse. Ingen vet hur länge han behövde vara instängd där i mörkret.

Valpen hade ett halsband på sig, men det saknades information om ägaren.

Utan någon människa eller annan varelse i sikte insåg Malissa att hon inte kunde lämna hunden där. Så hon packade in honom i bilen – och tog med honom till jobbet.

Malissa Sergent Lewis (Facebook)

Malissas son kom och hämtade valpen på skolan, som fick följa med hem till deras hus. Senare åkte de tillsammans med valpen till veterinären, där han undersöktes och fick sprutor.

Vad som har hänt med valpen är ett mysterium. Kanske har den blivit dumpad av sin förra ägare, kanske har den blivit stulen, och Malissa har därför anmält valpen som upphittad.

Ingen har dock hört av sig – och kanske är det lika bra. För hemma hos Malissa och hennes familj, som bestämde sig för att adoptera valpen, kommer den få kärlek och omsorg så det räcker och blir över.

Samtidigt kan Malissa inte begripa vem som skulle göra något så hemskt.

”Vem kan göra så mot ett djur? Jag bryr mig inte om vem man är: alla älskar valpar. Det krävs en riktigt kall person för att kunna placera ut ett djur i en soppåse och dumpa den vid vägkanten”, säger hon till The Dodo.

I videon här nedan kan du se hur den lilla valpen ser ut idag – ett år efter att han räddades!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/kyKDjW0dDkY” /]

Livets vägar äro outgrundliga. Hade inte Malissa varit sen till jobbet och tagit den där andra vägen, då hade hon aldrig hittat hunden och då hade historien förmodligen fått ett betydligt mörkare slut.

Nu tycker jag vi hjälps åt att dela vidare den här artikeln för att tacka Malissa och alla andra djurvänner där ute för insatserna som förändrar allt. Utan er hade världen varit ett elände!