Kvinna adopterar speciell hund – unika blandrasen tar hela världen med häpnad

Kvinna adopterar speciell hund – unika blandrasen tar hela världen med häpnad

En oväntad mix – full av kärlek.
Möt hunden Tyson!

Det finns massor av härliga blandraser ute i hundvärlden. I Sverige är det bland annat Svenska kennelklubben som har full koll på vilka raser som finns i landet.

”Många upplever att antalet av så kallade blandrashundar ökar. Svenska Kennelklubben, SKK arbetar över hela landet med information om fördelarna med rashundar, även kallade stambokförda hundar”, skriver de på sin hemsida.

Möt hunden Husky – han bor med sin matte och sin hundkompis Champ.

De är bästa vänner och har det så mysigt hemma, berättar deras matte för Youtube-kanalen GeoBeats Animals.

Faktum är att Tyson är en väldigt speciell vovve. Han är nämligen en blandning av en Golden Retriever – och en Husky! Rasen kallas Goberian.

– Tyson har alla Husky-drag med en Golden-färg. Han har floppiga öron i stället för spetsiga, säger hundarnas ägare till GeoBeats Animals.

Hon förklarar vidare att hon tycker han har en Golden-personlighet, och berättar att han gillar att sno handdukar och springa omkring med dessa i hemmet. Ett riktigt busfrö med andra ord!

Han är verkligen en unik hund som sprider massor av kärlek och glädje med sin närvaro. På Instagram kan man följa hundarnas äventyr tillsammans! De bor i New York i USA och har i skrivande stund över 200 000 följare.

För några år sedan skapade en annan Goberian-blandrasvovve rubriker efter att en man adopterade en hemlös och övergiven jycke. Flera år senare insåg han den magnifika blandrasen.

LÄS MER: Man adopterar hemlös och övergiven jycke, flera år senare inser han den magnifika blandrasen

Dela gärna vidare inlägget om du också älskar hundar!