Katten närmar sig blind hund – det han gör får tusentals hjärtan att smälta

Hundar brukar vara ett fantastiskt stöd till människor som lider av olika hörsel eller synnedsättningar. De är smarta och har en fantastisk förmåga att hjälpa människor att känna sig säkra och trygga ute i samhället.

De kallas ledarhundar och är otroligt smarta. Men vad händer om det är hunden som är blind?

Till skillnad från människor så får inte hunden någon utbildad assistans. Men förhoppningsvis en hel del kärlek från sin familj och där också den hjälp de behöver.

Hunden Bruce är diabetiker och har på grund av sjukdomen blivit blind.

För det mesta använder en blind hund både sitt doftsinne och sin hörsel för att ta sig runt i samhället.

Men lilla Bruce har en vän vid namn Jim. En självsäker katt som tagit på sig rollen som Bruce assistent, skriver Animal Channel.

En udda vän

Ibland leder han honom ut på gården där de leker kurragömma, andra gånger hjälper han honom över tillfälliga hinder.

Tillsammans delar dem ett bekvämt krypin dit Bruce ofta går för att varva ned när han blivit orolig eller stressad.

I en video som setts av tusentals ser man hur Jim rusar efter och visar sin tillgivenhet genom att försiktigt lägga sin tass över Bruces huvud och börja slicka på honom.

För Bruce är detta ren kärlek. Han litar så uppenbart på sin kattkompis att döma av hur han lätt slumrar och låter Jim stanna bredvid honom. Bruce vet att han inte är ensam även om han inte kan se. Det krävs en speciell typ av band. Han litar på sin vän fullt ut.

”Två vackra djur. Katten som tvättar hunden är så söt, han älskar hunden och har gjort anspråk på honom som sin egen”, skriver en av personerna som sett videon.

Ta lärdom av djuren

Det här är en vänskap som tänjer på gränserna. Det är som alla vet inte självklart att hundar och katter går ihop. Men när de gör det så är deras vänskap stark och för livet.

Jim och Bruce kan verkligen inspirera till så mycket. Inte bara att olika kan vara bra utan också att ta hand om andra som har det lite tufft. Alla kan inte gör allt men alla kan göra något.

Ser mer av den fantastiska vänskapen i videon nedan:

Ja, här kan vi verkligen lära oss av djuren. Dela gärna artikeln om du håller med.